Select Page

TABU NA STOLU: CIKLUS PREDAVANJA U POSUŠJU

TABU NA STOLU: CIKLUS PREDAVANJA U POSUŠJU

Tabu. Sama riječ djeluje strano, zamršeno, pomalo odbojno, odbojno u smislu kako na sami spomen riječi, većina reagira s određenom dozom uznemirenosti, moglo bi se reći i nezainteresiranosti. Ali, nikako ne jer je dosadna, istrošena, naprotiv, baš zato jer je uvijek aktualna. No, u većini slučajeva kada dođe nešto “tabu” na temu – čovjek odreagira urođenim psihološkim obrambenim mehanizmom: ili se suoči ili bježi.
Upravo riječ “bijeg” motiv je za učiniti nešto, kako bi se ovakve teme približilo, pojednostavilo i učinilo ih lakše shvatljvim svima.
Entuzijazam trojice mladih ljudi, te motiv za otkrivanjem i približavanjem upravo tabu tema s polja u kojima su kompetentni izlagati i diskutirati, rezultirao je inicijativom i pokretanjem susreta pod nazivom “Tabu na stolu”.
Susreti su zamišljeni kao holistički pristup biologa, liječnika i teologa temama koje su tu svakodnevno, o kojima se zna nedovoljno ili malo pravih činjenica, a koje su dio života svakoga pojedinca u modernom društvu.

Prva od tema ciklusa je “O spolnosti bez rukavica”. Činjenice i informacije o ovoj, uvijek aktualnoj temi, biti će iznijete publici s biološke, s medicinske i s teološke strane. Puno je dezinformacija koje su ušle u živote modernog čovjeka na mala vrata, a koje kriju hrpu netočnih i iskrivljenih podataka, informacija i činjenica.
Kroz predavanja tijekom slijedećih mjeseci biti će obuhvaćene teme o umjetnoj oplodnji, pobačaju, eutanaziji, doniranju organa…
Dakle, teme koje su tu. Teme od kojih ne treba bježati i stavljati ih u “tabu koš”, nego, baš suprotno, suočiti se s činjenicama i uvijek nešto iznova naučiti i prokomentirati. Pozvani ste svi!

GDJE? Kino dvoranu u Posušju.

KADA? 27. siječnja 2018. godine, s početkom u 19.00 sati.

PREDAVAČI:

Josip Bešlić, mag.educ.biol et chem.

Ivan Bešlić, dr.med.

Fra Ivan Penavić, mag.theol.

Dobro došli!

OGLASI

Loading