Select Page

TAEKWANDO: Posuški seniori prvi u BiH, Antonio Jažo najbolji senior

TAEKWANDO: Posuški seniori prvi u BiH, Antonio Jažo najbolji senior

U subotu 19.03.2016 godine u Čapljini održalo se Državno prvenstvo u taekwondou za sve uzraste u sportskoj borbi. Na Prvenstvu se okupilo 266 natjecatelja iz 23 kluba sa prostora cijele Bosne i Hercegovine, natjecanje se održalo gradskoj sportskoj dvorani a borbe su se odvijale na tri borilišta sa elektronskom opremom.

Taekwondo klub „Poskok“ iz Posušja je nastupio sa 31 natjecateljem koji su bili zastupljeni u svim uzrasnim kategorijama. Posuški „poskoci“ su ostvarili očekivani uspjeh osvojivši ukupno 26 medalja (8 zlatnih, 11 srebrnih i 7 brončanih) i 6 pehara za ekipne uspjehe. Najbolji posuški rezultat je zlatna medalja seniora u teškoj kategoriji Antonia Jaže koji je proglašen najboljim seniorom u 2016 godini a u ukupnom poretku muških seniora taekwondo klub „Poskok“ je zauzeo prvo mjesto ispred drugoplasirane Akademije Zejd iz Sarajeva i trećeplasiranog Cro Stara iz Mostara.

Ostali seniorski rezultati „poskoka“ su zlatne medalje Marina Begića – seniora do 68 kg, Ivone Galić – seniorke do 49 kilograma te srebrne medalje Kristana Miličevića u kategoriji preko 87 kilograma i Mihaele Senjak u kat. – 49 kilograma.

Zlatne medalje su također osvojili Karlo Galić – junior preko 78 kg, Mate Dragoja – junior do 51 kilogram, Lea Čamber – juniorka preko 68 kg, Petar Tomić – kadet preko 65 kg i Patrik Tokić – mlađi kadet do 51 kilogram.

Srebrne medalje su osvojili juniorke Lucija Bašić u kat. – 63 kg, Maria Crnogorac u kat. +68 kg, kadeti Petar Tokić u kat. preko 65 kg, Antonio Bešlić u kat. -37 kg, kadetkinja Ružica Crnogorac u kat. – 51 kg i mlađi kadeti Marko Bašić u kat. – 51 kg, Luka Landeka u kat. -47 kg, Stipe Miličević u kat. -43 kilograma i Josip Mandurić u kat. -27 kg.

Brončane medalje su osvojili junior Marko Đerek u kat. -78 kg, kadeti Slavo Jukić u kat. -41 kg, Matej Bešlić u kat. -45 kg, kadetkinje Magdalena Bešlić u kat. -51 kg i Josipa Mandurić u kat. -33 kg, te mlađi kadet Karlo Topić u kat. +51 kg i mlađa kadetkinja Lucija Miličević u kat. -33 kg.

U ekipnom poretku, osim prvog mjesta u seniorima, taekwondo klub „Poskok“ zauzeo je prvo mjesto u juniorima i mlađim kadetima, drugo mjesto u juniorkama i kadetima te treće mjesto u seniorkama. U ukupnom ekipnom poretku klubova taekwondo klub „Poskok“ zauzeo je drugo mjesto, prvi je taekwondo klub „Magone“ iz Livna a treći Hrvatski taekwondo klub „Hvojnica iz Fojnice.

“Na ovom prvenstvu smo imali za cilj napraviti prije svega što bolje seniorske rezultate što smo u potpunosti ostvarili osvojivši tri zlatne i dvije srebrne medalje od pet seniora koji su nastupili. Što se ostalih rezultata tiče imali smo jako uspješne juniore i juniorke. Što se tiče kadetskog uzrasta oni su imali vatreno krštenje jer im je većini ovo bio prvi nastup u tom uzrastu sa dozvoljenim udarcima u glavu. Obzirom da je se prvenstvo održalo u susjednoj Čapljini nastupili smo sa proširenim spiskom natjecatelja da bi maksimalno podržali domaćina i ovo Prvenstvo koje se po prvi put održalo u tom gradu, ali smo također pružili priliku svima u našem klubu koji su u prethodnom periodu priprema pokazali trudi želju za nastupom. Nastup na ovom prvenstvu su podržali Sportski Savez Općine Posušje i Posušje bus kojima se zahvaljujemo kao i najboljim roditeljima i ostalima koji su nam pomagali i pratili nas. U nastavku sezone nas očekuju nastupi u Imotskom, Zaprešiću i Tomislavgradu te organizacija Otvorenog prvenstva Federacije BiH u sportskoj borbi i tehnici koje će se održati 23. Travnja ove godine. ” – Petar Boban, glavni trener kluba.

Posušje.net/Foto: TKD Poskok

OGLASI

Loading