Select Page

TAEKWONDO: Bašić i Crnogorac na Europskom juniorskom prvenstvu u Bugarskoj

TAEKWONDO: Bašić i Crnogorac na Europskom juniorskom prvenstvu u Bugarskoj

Juniorska taekwondo reprezentacija Bosne i Hercegovine sudjelovat će ovaj tjedan na Europskom juniorskom prvenstvu koje se održava u gradu Larnaci na Cipru.

Na ovom prvenstvu sudjelovat će više od 500 natjecatelja iz cijele Europe. Raspoređeni su u 10 muških i 10 ženskih težinskih kategorija. Taekwondo reprezentacija BiH nastupit će u 11 kategorija, 6 muških i 5 ženskih.
Natjecatelji koji će nastupiti na ovom Europskom prvenstvu su:

-45kg Matej Orlović (MAGONE-LIVNO)
-51kg David Bašić (POSKOK-POSUŠJE)
-55kg Patrik Bogeljić (BOSNA KOLEKTIV)
-59kg Amar Hujić (CENTAR-HADŽIĆI)
-63kg Nedžad Husić (NOVI GRAD-SARAJEVO)
+78kg Eldar Velić (MAGONE-LIVNO)
-49kg Ajna Makaš (NOVI GRAD-SARAJEVO)
-55kg Ružica Crnogorac (POSKOK-POSUŠJE)
-59kg Amina Abdibegović (BUGOJNO)
-63kg Dora Marušić (SARAJEVO)
-68kg Adna Borić (NOVI GRAD-SARAJEVO)

Pored natjecatelja na ovo prvenstvu putuju 3 trenera: Haris Husić, Petar Boban i Vedran Ćubela koji će voditi reprezentaciju na ovom Prvenstvu.

Prvenstvo se održava od 2.11. do 5.11.2017. godine, BiH reprezentacija na Cipar putuje 31.10. avionom iz Beograda a vraća se 8.11. nadamo se sa medaljama.

Petar Boban, trener reprezentacije

Nakon rješavanja problema koja smo imali u Savezu posljednjih 5 godina odmah smo krenuli sa radom na projektima koji su bili pred nama. Kao reprezentacija BiH nastupili smo na Europskom kadetskom prvenstvu u Mađarskoj gdje je osvojena zlatna medalja i na otvorenom prvenstvu Srbije u Beogradu gdje je osvojeno nekoliko kadetskih medalja te juniorsko zlato i bronca. Ovo će biti treći nastup reprezentacije u ovoj godini i s pravom očekujemo rezultate na Cipru. U timu ima nekoliko već iskusnijih boraca sa međunarodnim iskustvom ali i neke nove mlade nade koje mogu iznenaditi na ovom Prvenstvu. Tokom priprema imali smo nekoliko kontrolnih treninga i natjecanja i ja kao trener reprezentacije sam zadovoljan atmosferom i radom reprezentacije. Nakon ovog Prvenstva očekuje nas još Balkansko prvenstvo u Turskoj i Europsko seniorsko prvenstvo u olimpijskim kategorijama koje će se održati u Prosincu u Bugarskoj.

OGLASI

Loading