Select Page

Taekwondo: Martina i Vedran – predstavnici Sveučilišta u Mostaru na Europskim sveučilišnim igrama

Taekwondo: Martina i Vedran – predstavnici Sveučilišta u Mostaru na Europskim sveučilišnim igrama

Martina Kovač iz Posušja i Vedran Ćubela iz Livna, zajedno s trenerom i voditeljem Taekwondo kluba „Posušje“ Petarom Bobanom predstavnici su Sveučilišta u Mostaru u teakwondou na Europskim sveučilišnim igrama koje se ove godine održavaju u Zagrebu i Rijeci od 13. do 25. Srpnja.

Kada je u pitanju taekwondo na Europskim sveučilišnim igrama, borbe će su održati u Rijeci, a nastupit će ukupno 188 natjecatelja i trenera u taekwondou. Od toga 162 u sportskoj borbi, 26 u formama. Među onima u sportskoj borbi su i Martina Kovač iz Posušja i Vedran Ćubela iz Livna. Ovih dana oni će održati nekoliko treninga u Taekwondo domu u Posušju s trenerom Petrom Bobanom. Za naš Radio su kazali da se pripremaju tijekom cijele godine, ali da vrlo malo znaju o svojim protivnicima na predstojećim igrama, tako da i ne znaju što očekuju od ovog natjecanja. Ipak, poznato je da će Martina imati 13 protivnica u kategoriji , a Vedran 12.

12-IMG_0012_0

Prema riječima Petra Bobana na Europske sveučilišne igre idu na poziv Sveučilišta u Mostaru, međutim kako taekwondo nije zastupljen kao službeni sport našega sveučilišta, izostala je financijska pomoć Sveučilišta u Mostaru. „To nas je primoralo da se financiramo iz naših matičnih klubova i od vjernih sponzora. Obzirom da se ove godine Europske sveučilišne igre održavaju u Hrvatskoj, to nam je relativno blizu, troškovi puta su minimalni, pa nam je stoga i bilo žao propustiti ovo natjecanje“, kazao je Boban. Istakao je i da će konkurencija biti vrlo jaka, pogotovo jer su većina prvaka u ovom sportu mladi ljudi, većinom studenti nekog sveučilišta. „Zbog toga ne možemo biti aroganti i reći da ćemo osvojti medalju, ali da ćemo dati sve od sebe to je sigurno“, dodao je Boban.

Europske sveučilišne igre jedan su od najvećih sportskih događaja ikada održanih u Hrvatskoj, kojem će domaćini od, 12. do 25. srpnja, biti Zagreb i Rijeka. Više od 5000 studenata, iz preko 40 europskih zemalja i više od 400 sveučilišta, natjecat će se u 21 sportu. Naše Sveučilište iz Mostara u teakwondou predstavit će Martina Kovač iz Posušja i Vedran Ćubela iz Livna, u pratnji trenera Petra Bobana.

radioposusje.ba/Foto: TKD Poskok

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading