Select Page

TKD klub “Poskok” započeo s aktivnostima povodom Europskog tjedna sporta

TKD klub “Poskok” započeo s aktivnostima povodom Europskog tjedna sporta

TKD klub „Poskok“ Posušje jedan je od sedam klubova u cijeloj Bosni i Hercegovini koji je dobio sredstva za održavanje aktivnosti povodom Europskog tjedna sporta koji se ove godine održava od 23. do 30. rujna. Riječ je o sredstvima koja donira Europska komisija kroz različite sportske kolektive u svim europskim zemljama. Program Europske komisije nosi naziv „Be active“, a projekt kojim je aplicirao TKD klub Poskok iz Posušja nosi naziv „Taekwondo trening za zdraviji život“. „Mi smo jedan od dva kluba u našoj županiji koji je dobio ova sredstva i prošao u natječaju. Projekt smo pisali i aplicirali prije godinu dana, nedavno smo dobili povratnu informaciju da su nam sredstva odobrena. Sada je pred nama jako puno posla, pomažu nam članovi kluba, a u susret su nam izašli ravnatelji škola u kojima ćemo projekt realizirati. Kroz kratka predavanja, postavljene poligone u sportskim dvoranama, isprobavanje opreme pokušat ćemo djeci predstaviti osnovne značajke taekwondoa i animirati ih da se uključe u sport, a sve s ciljem zdravijeg i aktivnijeg života“, kazao je trener TKD kluba „Poskok“ Posušje Petar Boban za naš radio.

Prvi dan prezentacije održan je danas u dvorani OŠ Ivana Mažuranića u Posušjui kako nam je kazao trener Booban, prva prezentacija je uspješno odrađena. Na njoj je osim brojne djece iz škole sudjelovao i Hong Seung Ki, predstavnik Kukkiwona.

Sama prezentacija u školama se sastoji od dva djela. „U prvom djelu naši članovi će predstaviti osnovne značajke taekwondoa, a onda će asistirati svima onima koji žele isprobati vježbe i opremu. Imat će priliku dakle sudjelovati. Naravno da ne možemo u 40 minuta predstaviti cijeli sport, jer taekwondo je jako sadržajan i raznolik, ali jedan dio ćemo predstaviti, ono što je učenicima izvodljivo. Također imamo i jedno iznenađenje kroz natjecanje gdje će biti prilike i nešto osvojiti“, kazao je trener Boban. Naglasio je da su svi dobrodošli na ove prezentacije u školi. „Ovdje je bitno predstavljanje bavljenja fizičke aktivnosti. Mi ćemo to predstaviti kroz taekwondo kao jedan olimpijskim sportom, no bit je da je svaka fizička aktivnost važna za zdravlje bez obzira o kojem se sportu radi. Nadamo se da ćemo učenike motivirati na uključenje u bilo koji sport“, kazao je trener Boban.

Projekt će klub provoditi 24., 27., 28. i 29. rujna u Osnovnoj školi Ivana Mažuranića u Posušju, OŠ Ante Brune Bušića u Rakitnu i u osnovnoj školi na Kočerinu. Iako kroz ovakve projekte, međunarodni faktori djele novac, ovaj put to nije slučaj. „Vrijedno u svemu ovome je što mi ne dobivamo novce, nego ćemo dobiti opremu koja nam nakon odrađenih prezentacija ostaje u trajnom vlasništvu. Riječ je o skupoj opremi koja će nam odlično doći u novim prostorijama koje planiramo izrditi u našem TKD domu“, kazao je trener Boban. Dodao je da su iznimno zadovoljni jer je projekt prošao, s obzirom da ovakve projekte nije lako dobiti.

Federalno ministarstvo civilnih poslova provodi projekt „Be active“, a Europska komisija ga financira.

Danas su na ovim prezentacijama sudjelovali učenici prve smjene u OŠ Ivana Mažuranića u Posušju, u ponedjeljak druga smjena ove škole će imati isti program, u utorak će ista prezentacija biti predstavljena učenicima na Kočerinu gdje također TKD klub „Poskok“ Posušje trenira djecu, a onda u srijedu prezentacija će biti održana učenicima u OŠ Ante Brune Bušića u Rakitnu.

Radioposusje.ba (Tekst: Z. Pišković)

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading