Select Page

„Tko je zapravo kriv?“: roditelji, djeca ili društvo

„Tko je zapravo kriv?“: roditelji, djeca ili društvo

Još jedna uspješna izvedba još jedne autorske predstave Frame Posuški gradac obilježila je početak 9. Festivala religiozne drame u Posuškom gracu. Prva predstava koja je u sklopu ovog festivala izvedena sinoć nosi naziv „Tko je zapravo kriv?“ i bavi se teškim odnosima između roditelja i djece u uvjetima kad ovisnosti prijete, a materijalizam obuhvaća sve pore našega društva i pogotovo podmuklo su uvlači u naše obitelji. 10 framaša iz frame posuški gradac uspjelo je dramski dočarati ove dvije opasnosti i njezine ishode.

Predstavu „Tko je zapravo kriv?“ napisale su gradačke framašice Marija Vranjković i Nikolina Vranjković. Predstava je pripremana oko 2 mjeseca, izvedena je u svim segmentima u domaćim snagama frame s Graca. Dosad su je framaši izveli na festivalu na Kočerinu i sinoć pred domaćom publikom. „Za sada smo dobivali samo pohvale. Mi se nadamo da ćemo dobiti priliku još negdje ju odigrati,“ kazala je framašica Marija.

IMG_5145

Predstava je o djevojki iz bogate obitelji koja u nedostatku roditeljske ljubavi izlaz pokušava naći u lošem društvu i drogama. Obitelj ne prepoznaje problem na vrijeme i djevojka završava tragično. Ipak, društvo koje ju je povuklo na dno na kraju dirnuto tragičnim krajem svoje prijateljice uspijeva shvatiti strahotu svojih djela i odlučuje se odmaknuti iz svijeta ovisnosti.

IMG_5260

Tko je zapravo kriv za njenu smrt: društvo koje ju je uvuklo u svijet ovisnosti, ona sama što nije bila dovoljno jaka i rekla NE, ili pak roditelji koji su je okupirali materijalnim bogatstvom, a ne ljubavi, pitanje je na koje ova predstava daje odgovor.

9. Festival religiozne drame se nastavlja i iduće nedjelje: 18. lipnja gostuje Frama Kočerin s predstavom “Igra staklenim perima”. Festival će zatvoriti Frama Tomislavgrad s predstavom “Mali princ” u nedjelju 25. lipnja. Predstave se odigravaju u framskoj prostoriji kod župnog ureda s početkom u 19.30 sati. Ulaz je slobodan, i svi ste dobrodošli vidjeti i podržati mlade u njihovom stvaralaštvu.

posusje.net

OGLASI

Loading