Select Page

Tradicionalni humanitarni blagdani u župi Posuški Gradac

Tradicionalni humanitarni blagdani u župi Posuški Gradac

Kao i predhodnih godina frama Posuški Gradac se potrudila da i ovog adventa prikupe pomoć za one kojima je to potrebno.

Prvu nedjelju došašća, framaši su prodavali svoje ručno izrađene adventske vijence. Vijenci su se radili tjednima unaprijed kako bi ih framaši uspjeli izložiti i prodati.

hum_blagdani_2

Treća nedjelja došašća bila je rezervirana za prodaju kolača i slastica, što je naišlo na veliki odaziv župljana, isto kao i prodaja vijenaca.

hum_blagdani_4

Četvrtu, ujedno i posljednju nedjelju došašća, framaši su odlučili poslije svete mise počastiti svoje župljane kuhanim vinom, čajem, kakaom, raznim sokovima, kolačima, a tu je bila i za one starije župljane „domaća loza“.

hum_blagdani_3

Sav prikupljeni prihod i ove godine otišao je u humanitarne akcije, za kupovanje tzv. „paketa ljubavi“!

hum_blagdani_7

Naravno tu je bila i božićna predstava koju su framaši izveli na blagdan sv. Stjepana, poslije pučke mise. Predstavu je napisala bivša framašica Ana Begić-Bešlivušić, pod nazivom „I ja bih“. Framaši su tjednima, pa čak i mjesecima unaprijed uvježbavali. Nakon predstave framaši su častili svoje župljane kolačima i raznim slasticama.

hum_blagdani_6

„Ovim putem framaši se zahvaljuju svima koji su sudjelovali i svima koji su svojim prilozima pomogli da usreće one kojima je to potrebno!“

posuski-gradac.com

OGLASI

Loading