Select Page

Turisti iz kineskog grada Wuhana mogu slobodno ući u BiH, Granična policija nema posebne upute

Turisti iz kineskog grada Wuhana mogu slobodno ući u BiH, Granična policija nema posebne upute

Granična policija Bosne i Hercegovine za sada nema posebnih uputa za postupanje u vezi sa mogućim dolaskom u BiH autobusa sa turistima iz kineskog grada Wuhana, iz kojeg je potekao novi opasni koronavirus.Kako je za Klix.ba kazala glasnogovornica GP BiH Franka Vican, ukoliko Ministarstvo sigurnosti BiH ili Zavod za zdravstvo daju određene upute, Granična policija će odmah postupiti u skladu s njima.

Kako saznajemo, ukoliko autobus sa kineskim turistima iz Wuhana krene iz Hrvatske u BiH, a do Granične policije naše zemlje od nadležnih institucija ne stignu posebna uputstva o postupanju, Kinezi će ući na teritoriju u BiH po redovnim procedurama.

Podsjetimo, prema pisanju portala Index.hr, grupa kineskih turista iz Wuhana, grada u kojem su se u decembru pojavili prvi slučajevi oboljelih od koronavirusa, avionom je jučer sletjela u Milanu, gdje su medicinski pregledani i nijedan nije imao simptome bolesti. Nakon toga su se zaputili u Hrvatsku, gdje su obišli Plitvička jezera, a danas je planirano da posjete dijelove Dalmacije i uđu u BiH.

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading