Select Page

U BiH oblačno sa snijegom, na jugu kiša i bura

U BiH oblačno sa snijegom, na jugu kiša i bura

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Bosni većinom će padati susnježica ili snijeg, u nizinama može padati i kiša. U Hercegovini će padati slaba kiša. Padavine uglavnom prije podne. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 6°C. Na zapadu, jugu i jugoistoku Hercegovine temperatura zraka između 7 i 13°C.

Količine padavina u protekla 24 sata (l/m2) izmjerene u 07:00 sati: Trebinje 29; Bileća i Gacko 23; Mostar 20; Ivan Sedlo 19; Neum 16; Stolac 15; Sarajevo 13; Han Pijesak i Srebrenica 11; Sokolac 9; Mrkonjić Grad i Rudo 8; Bjelašnica i Livno 7; Bihać i Zenica 6; Doboj i Tuzla 5; Banja Luka, Bosanski Novi, Bugojno, Foča, Jajce, Sanski Most i Višegrad 4; Bijeljina, Bosanska Gradiška i Gradačac 3; Zvornik 2; Prijedor 1 litar.

Visina snijega izmjerena u 07:00 sati (cm): Bjelašnica 187; Foča 32; Ivan Sedlo 28; Mrkonjić Grad 18; Nevesinje 15; Han Pijesak i Sarajevo 14; Srebrenica 11; Bihać 10; Gacko i Livno 9; Bugojno, Rudo i Sokolac 8; Doboj i Sanski Most 7; Banja Luka i Jajce 6; Gradačac i Tuzla 5; Bosanski Novi, Zenica i Zvornik 4 centimetra.

U četvrtak, 22.03.2018., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Nove padavine već prije podne na istoku i jugu zemlje i postepeno prema poslijepodnevnim satima će se premještati preko cijele zemlje. U većem dijelu zemlje će padati snijeg. Prognozira se između 10 i 25 centimetara novog sniježnog pokrivača. Na krajnjem jugu zemlje se prognozira kiša koja bi od večernjih sati prešla u susnježicu ili snijeg. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura. U većem dijelu Bosne vjetar prije podne slab. Od sredine dana se očekuje jačanje vjetra sjeveroistočnog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima su izgledni i jaki udari vjetra. Temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje od 2 do 6°C.
U petak, 23.03.2018., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje će padati snijeg. Na krajnjem jugu zemlje ujutro je moguć snijeg ili susnježica, a sredinom dana lokalno slaba kiša. Padavine većinom prijepodne. Od poslijepodnevnih sati prestanak padavina. Vjetar većinom slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura koja će oslabiti poslije podne. Temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje od 0 do 6°C.

U subotu, 24.03.2018., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana slaba kiša u Hercegovini, a na planinama u Hercegovini slab snijeg. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -8 i -3°C, na jugu zemlje od -2 do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu do 8°C.

U nedjelju, 25.03.2018., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne u drugoj polovini dana slaba kiša. Tijekom cijelog dana jače padavine u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne. Na planinama snijeg. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -4 i 0°C, na jugu zemlje od 3 do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu od 9 do 13°C.

vecernji.ba

OGLASI

Loading