Select Page

U Franjevačkom muzeju uskoro Izložba ‘Sedam mora’

U Franjevačkom muzeju uskoro Izložba ‘Sedam mora’

“Sedam mora” naziv je izložbe autorice Renate Papišta, koja će biti dostupna širokobriješkoj javnosti u Franjevačkom muzeju i galeriji Široki Brijeg u četvrtak, 20. veljače u 19.30 sati.

Umjetnica je za spomenutu samostalnu izložbu odabrala djela iz različitih serija i različitih medija i to crteže noćnih mora, grafičke otiske Crvenih mora, crtež-objekt Knjiga noćnih mora, digitalne fotografije i digitalne grafike Vrijeme duge plovidbe.

-Iako ih treba promatrati kao pojedinačna umjetnička djela, zajedno oni predstavljaju koncept autoričinog pripovijedanja o svome intimnom doživljaju mora. Naslov izložbe Sedam mora se referira na drevni izraz ‘sva mora svijeta’, podsjećajući nas na čovjekovo dugo i teško putovanje kroz život- navode organizatori.

Renata Papišta (1981, Sarajevo) završila je diplomske i postdiplomske studije na Akademiji likovnih umjetnosti, odsjek grafika u Sarajevu. Papišta pripada novoj generaciji bosanskohercegovačkih grafičara u području eksperimentalne grafike, koju primarno zanimaju kreativne mogućnosti tradicionalnog grafičkog medija unutar grafičkih tehnologija.

Dobitnica je više internacionalnih nagrada za grafiku i crtež, a sudjelovala je na više od 120 grupnih, a imala je oko dvadeset samostalnih izložbi.

Izložba će biti otvorena do 16. ožujka.

OGLASI

PRODAJA STANOVA I GRAĐEVINSKIH PARCELA

[slb_exclude]Investitor izgradnje, društvo Domusgradnja oglašava prodaju stanova i građevinskih parcela. U novoformiranom naselju u Ulici Mile Bošnjaka (Jukića njive) u tijeku je izgradnja višestambene zgrade s ukupno 16...

Loading