Select Page

U funkciji novi park u Posušju s besplatnim korištenjem interneta i s video nadzorom

U funkciji novi park u Posušju s besplatnim korištenjem interneta i s video nadzorom

Obišli smo novi park i igralište u središtu grada kako bi provjerili kako napreduju radovi na njegovoj izgradnji.

Izveden je dobar dio građevinskih radova predviđenih projektom, a dio prostora koji je namijenjen za sportske aktivnosti gotovo je u potpunosti završen. Na novim koševima te na toboganu i ljuljačkama veseli vidjeti djecu koja su se ,kako kažu, na ovom igralištu već „udomaćila“. Posađeno je i ukrasno raslinje, a preostaje još dodatno ozelenjavanje površine sadnjom trave.

– Na ovom mjestu je bio jedan ruševni objekt koji je ugrožavao sigurnost stanovnika ovog dijela našeg grada, a sada imaju uređen park u kojem mogu provoditi svoje slobodno vrijeme. Drago mi je vidjeti djecu kako uživaju u svemu ovome. Mi ćemo nastaviti ulagati u zaštitu životne sredine i ravnomjeran i održiv razvoj grada – istakao je načelnik Ante Begić.

U sklopu parka popločana je i staza te su postavljene klupe za odmor, a ono što će sigurno u današnjem „digitalnom svijetu“ razveseliti posjetitelje je i besplatno korištenje interneta kojeg je u suradnji s Općinom Posušje osigurala tvrtka Hercnet Telekomunikacije. Također, nedavno su uz adekvatnu rasvjetu postavljene i nadzorne kamere, koje uz povećanje sigurnosti posjetitelja imaju i preventivnu ulogu očuvanja sadržaja postavljenih u parku i igralištu.

Projekt su zajedničkim sredstvima realizirali općina Posušje i Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH.

OGLASI

Loading