Select Page

U Grudama predstavljena knjiga Gorana Marića Slom lažnog proroštva

U Grudama predstavljena knjiga Gorana Marića Slom lažnog proroštva

Kao dio programa Kulturna jesen s Maticom hrvatskom u Grudama, u kino dvorani u Grudama predstavljena je, nakon Zagreba, knjiga Gorana Marića Slom lažnog proroštva.

Voditeljica programa bila je profesorica Mirjana Mima Vlašić. Događaj su zajednički priredili Matica Hrvatska Ogranak Grude i općina Grude.

Predstavljači su bili prof. dr. sc. Ivan Jakovčević, prof.dr. sc. Goran Dodik, prof. Mihovil Bogoslav Matković i sam autor dr. sc. Goran Marić.

DSC_0132

Za glazbeni dio programa pobrinula se Klapa Bratovština Gorica-Sovići izvodeći pjesme Hercegovina u srcu i Jedna je Hrvatska .

U uvodnom dijelu večeri riječi dobrodošlice nazočnima je uputio načelnik Ljubo Grizelj, a nakon toga voditeljica je pročitala dva ulomka iz knjige.

Sama knjiga je kritika neoliberalnog kapitalizma koji je doveo Hrvatsku pred slom u svakom pogledu, no knjiga je istovremeno poruka svima kako se ne treba prestati boriti za dobrobit i svekoliki napredak Hrvatske.

DSC_0032

Predstavljači su se natjecali u kvalitetnim kritikama knjige kao i samog autora.

Nazočni, od kojih dobar dio nije imao sjedećih mjesta, često je s oduševljenjem i pljeskom prekidao izlaganja predstavljača.

Sami predstavljači su istaknuli autorovu perfektnu percepciju postojećeg katastrofalnog gospodarskog stanja hrvatske države izazvanog potpuno pogrešnom ekonomskom politikom, no istovremeno i autorov optimizam i njegovo zagovaranje nastavka borbe za povratak hrvatske države na staze gospodarskog uspjeha.

DSC_0100

Na koncu sam autor se u svom obraćanju zahvalio svima za ovu izuzetnu večer, i svima koji su svojim trudom pomogli ovaj izuzetan kulturni događaj. Autor predgovora u ovoj knjizi za Marića je napisao „da daje i vraća značenje riječima“. Možemo dodati, ne samo riječima, nego i našem vremenu, a time i našoj budućnosti.

Goran Marić je čovjek kojem je uvijek na prvom mjestu zahtjev za integritetom onoga što čini čovjeka i njegove najdublje interese. Osobito je istaknuo svoju snažnu povezanost s rodnim Grudama i Hercegovinom, te kako se uvijek iskreno raduje susretu s Grudama.

DSC_0070

Dugogodišnji saborski zastupnik u Hrvatskom saboru, vanjski suradnik na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, profesor političke ekonomije, čovjek koji s ponosom u srcu nosi rodne Grude i Hercegovinu, ali i kojim se Grude i Hercegovina mogu ponositi.

grude-online.info

OGLASI

Loading