Select Page

U Hrvatskoj danas 27 novooboljeli i jedan smrtan slučaj

U Hrvatskoj danas 27 novooboljeli i jedan smrtan slučaj

U Hrvatskoj je jučer bilo samo 10 novozaraženih koronavirusom, najmanje u proteklih mjesec dana.

Nove podatke Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je danas. Tako je zabilježen povećan broj zaraženih na 27, uz jedan smrtan slučaj.. Trenutačno je ukupno 1908 osoba zaražena koronavirusom, a 801 osoba je ozdravila. Na respiratoru je 18 osoba. Dosad je obavljeno ukupno 26.274 testiranja.

“Mi smo prije nekoliko dana produžili odluku o zabrani prelaska granica koja je usklađena na razini EU. Mi ćemo pratiti što se zaključi na razini Europe. Kad govorimo o spajanju obitelji, to su izuzeci. A ima i još nekih izuzetaka”, rekao je Božinović.

Više puta smo govorili o tome da je moguće popustiti u nekim mjerama. Sve daljnje odluke koje će donositi i vlada ovise o epidemiološkoj situaciji. Napravit ćemo procjenu  rizika i reći što svaka pojedina situacija znači za broj oboljelih. Onda će vlada donijeto odluku. Ono što ja znam, što sam čuo, pročitao, a i sam predajem na fakultetu, nastava online ide dobro i nema razloga da se godina ne završi tako”

“Znate da vlada, svi ministri, rade na tome da se napravi jedna fazna izlazna strategija, strategija popuštanja mjera, kada to bude dovršeno, a trebalo bi biti ovaj tjedan, znat ćemo više o svemu. Nama je važno da kad budemo krenuli u popuštanja da sve bude dobro usklađeno s potrebama raznih dionika u društvu, s druge strane da se napravi određena procjena epidemiološkog rizika u tom trenutku.

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading