Select Page

U Ljubuškom svečano otvoren Kulturni centar čija je obnova koštala milijun maraka

U Ljubuškom svečano otvoren Kulturni centar čija je obnova koštala milijun maraka
Predsjednik HNS-a BiH Dragan Čović i ministar gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske Tomislav Ćorić otvorili su u srijedu Kulturni centar u Ljubuškom za čiju je izgradnju izdvojeno milijun maraka.

Kulturni centar će biti mjesto susreta i druženja građana Ljubuškoga, a dodatno će obogatiti i kulturnu ponudu Grada Ljubuškog.

Obnovu Centra su u potpunosti financirali Grad Ljubuški, JP ”Parkovi” d.o.o. Ljubuški i Vlada Republike Hrvatske.

V.d. gradonačelnika Grada Ljubuškoga Vedran Markotić kazao je kako se projekt radio u tri faze, a vrijednost obnove je milijun maraka.

Ovo je projekt koji je započeo prije tri godine, radili smo ga u tri faze. Ukupna vrijednost obnove Kulturnog centra bivše zgrade kina je milijun maraka. Projekt je najvećim djelom financiran sredstvima Javnog poduzeća ”Parkovi”, dijelom Grada Ljubuškoga, a od Ureda za Hrvate izvan Hrvatske dobili smo 500.000 kuna kao pomoć da završimo ovaj objekt, pojasnio je Markotić.

Istaknuo je kako se radi o jednoj polivalentnoj dvorani.

To je jedna polivalentna dvorana s oko 180 sjedećih mjesta. Dvorana će se koristi za promocije knjiga, za kazališne predstave, druženja, koncerte… Nadam se da će građani Ljubuškog uživati u ovom što smo odradili, naveo je v.d. gradonačelnika.

U ovim nesigurnim vremenima kada nas se razdvaja i dijeli, dodao je on, ova institucija će postati mjesto spajanja tj. ono što nam danas zbog posljedica Covida-19 najviše nedostaje.

Ministar Ćorić izrazio je uvjerenje kako će ovakvih objekata i njihovih realizacija biti i ubuduće.

Ovaj Kulturni centar i činjenica da je Vlada Republike Hrvatske preko našeg Ureda za Hrvate izvan Hrvatske sudjelovala u njegovu financiranju pokazuje suradnju hrvatske vlade i našeg naroda u BiH. Uvjeren sam kako će ovakvih objekata i njihovih realizacija biti i ubuduće, a mogu sa sigurnošću reći da će Vlada Republike Hrvatske i ubuduće podupirati naš narod u BiH kroz realizaciju ovih projekata, ali i kroz ekonomsku suradnju naših ljudi s obje stranice granice. To je ono što nam treba u ovim vremenima kada samo na neki način ograničeni u kretanju, epidemiološkim mjerama, to je ono što svi zajedno zazivamo da će se dogoditi što je moguće prije, mišljenja je ministar.

Dodao je kako se nada da će ovakvih projekata na razini Grada Ljubuškog u sljedećim godinama biti sve više.

Arhitekt Kulturnog centra Ivan Vukojević istaknuo je kako izgradnja Kulturnog centra nije bila lagana, ocijenivši je velikom investicijom.

Prošlo je pet godina od inicijalnog idejnog rješenja do izgradnje i otvaranje važnog objekta za naš grad. Taj put nije bio lagan. Riječ je o velikoj investiciji za lokanu zajednicu i, nije se sve moglo se financirati odjednom. Izgradnja je tekla u dvije faze. U prvoj su rađeni radovi koje se odnose na eksterijer, a interijer građevine je uređen u drugoj fazi, pojasnio je Vukojević.

(Fena)

OGLASI

Loading