Select Page

U Mostaru se upisuje rekordan broj novih studenata

U Mostaru se upisuje rekordan broj novih studenata

Iako je većina mladih osoba iz BiH sve brige oko upisa na fakultet završila još u srpnju, za jedan dio svršenih srednjoškolaca upisna groznica se nastavlja i tijekom ovih posljednjih dana u kolovozu.

Dok se jedni nisu upisali jer nisu zadovoljili test, drugi to nisu učinili jer je bilo boljih od njih, a neki su opet u ljetnim danima odlučili promijeniti izbor fakulteta. Još ima i vremena i prostora za one koji to nisu učinili u rujanskim upisnim krugovima, naravno, ako ima slobodnih mjesta. Ono što je zajedničko svim sveučilištima jest to da je medicinska struka uglavnom popunjena, točnije, na svako slobodno mjesto prijavilo se i po nekoliko, pa i deseci kandidata. A što se tiče slobodnih mjesta?! Sve je manji broj mladih ljudi koji se kane školovati da bi završili na zavodu za zapošljavanje, te su ekonomski i pravni fakulteti, za razliku od ranijih godina, ostali tek djelomično popunjeni. Za buduće brucoše koji žele indeks osigurati na Sveučilištu u Mostaru, prema podacima dekana, na svim fakultetima ima slobodnih mjesta.

Na Sveučilištu u Mostaru za II. (rujanski) razredbeni rok, broj slobodnih mjesta i nadnevak prijava, objavljeni su na oglasnim pločama ustrojbenih jedinica Sveučilišta. Prema natječaju, planirano je da se prijave dostavljaju od 1. do 6. rujna 2016. godine, a razredbeni postupak traje od 7. do 13. rujna 2016. godine.

Sveučilište u Mostaru moglo bi ove godine upisati rekordan broj studenata. Pomoćnik rektorice za nastavu i studente prof. dr. sc. Vojo Višekruna potvrđuje da je smanjen pritisak na Pravni i Ekonomski fakultet, a zanimanje preusmjereno na neke druge, pa i nove studijske skupine.

vecernji.ba

OGLASI

Loading