Select Page

U Njemačkoj se opet igra tenis, od lipnja i serija turnira

U Njemačkoj se opet igra tenis, od lipnja i serija turnira
Ekshibicijski teniski turnir u njemačkom gradu Höhr-Grenzhausenu, koji je započeo u petak, prvo je natjecanje teniskih profesionalaca od početka ožujka, kada je teniska sezona zaustavljena na svim razinama zbog pandemije bolesti COVID-19.

Među profesionalcima koji su se prijavili, dvojica najbolje rangiranih su Yannick Hanfmann i Dustin Brown. U njihovom međusobnom dvoboju odigranom u subotu slavio je Hanfmann, 143. na pojedinačnoj ATP ljestvici, sa 4-3 (7-4), 4-0.

Na mečevima nema skupljača lopti, a na terenu se nalaze samo igrači i sudac u stolici. Setovi su skraćeni na četiri osvojena gema, s ‘tie-breakom’, ako je rezultat u setu 3-3. Nagradni fond turnira je 25.000 američkih dolara.

Njemački teniski savez (DTB) planira od lipnja organizirati seriju sličnih turnira na kojima bi sudjelovala po 32 tenisača i 24 tenisačice. Time se teniskim profesionalcima daje prilika da konačno odigraju poneki natjecateljski meč, nakon što su prisilno poslani na odmor koji će trajati najmanje do sredine srpnja.

Međunarodna teniska federacija (ITF) je u subotu objavila upute za sanitarne mjere za odigravanje turnira, kada to ponovno bude moguće, a prema njima će svaki od tenisača imati svoj set lopti s kojima će servirati, skupljači će nositi maske i rukavice od lateksa.

(Hina)

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading