Select Page

U PITANJU JE LJUBAV: Posušje u humanitarnoj akciji za Dragicu Bošković iz Čapljine

U PITANJU JE LJUBAV: Posušje u humanitarnoj akciji za Dragicu Bošković iz Čapljine

Posušje je malo mjesto velikoga srca, i to se dosada pokazalo u brojnim prilikama. Evo nas u novoj situaciji u kojoj želimo i možemo pomoći, poručuju iz KUD Zvizdan – Posušje.

Dragica Bošković je članica HKUD-a ”Zora” Struge – Čapljina i djevojka člana klape Zvizdan i HKUD-a Fra Petar Bakula, Hrvoja. Dragica se bori protiv autoimune bolesti zbog koje se mora podvrgnuti drugoj operaciji, rehabilitaciji i liječenju.

U travnju 2022. uspješno je provedena prva operacija, no troškovi  ovog postupka i rehabilitacije iznose oko 30.000 KM i njezina obitelj i prijatelji su prikupili novac potreban za prvu operaciju. U ove troškove nije uključena posebna terapija i prehrana koju Dragica mora koristiti.

Termin druge operacije kod dr. Nemeca se bliži, a njen HKUD „Zora „Struge – Gorica – Čapljina  je  pokrenulo akciju ”Mali ljudi – veliki koraci” te su prikupili dio sredstava, a za ostatak smo odlučili dati mi sve od sebe.

Nažalost, sredstva potrebna za cijelokupno liječenje nisu skupljena, te se KUD „Zvizdan“ odlučio inicirati i organizirati akciju i koncert, kako bi svom prijatelju Hrvoju i njegovoj Dragici pomogli prikupiti potreban novac za nastavak liječenja i rehabilitacije.  

Cijelo vrijeme borbe protiv ove dijagnoze uz Dragicu je Hrvoje Grubišić koji zajedno s Dragom korača kroz preglede, dijagnoze, operaciju, ne mareći za poteškoće. Njegova je želja učiniti sve što je moguće da pomogne svojoj Dragici, a naša je želja pomoći ovom nesebičnom mladom čovjeku, prijatelju, u životnoj borbi koja svjedoči njihovu ljubav.

Stoga se KUD „Zvizdan“ – Posušje priključilo u prikupljanju sredstava za Dragičino liječenje kroz humanitarnu akciju „Ovo nije za u vitar, u pitanju je ljubav“.

Uvijek smo se rado odazivali na humanitarne akcije i sve slične tipove događaja i humanitarnih akcija, a sada organiziramo humanitarni koncert koji će se održati u kino dvorani u Posušju 19. studenog 2022 g. s početkom u 19.30 h.

Nastupiti će sljedeće klape: Zvizdan (m), Zvizdan (ž), Bratovština, Concordia, HKUD „Fra Petar Bakula“ Posušje, HKUD „Zora“ Struge – Gorica – Čapljina i Fra Marin Karačić.

Ulaznice će se prodavati po caffe – barovima u Posušju i na samom ulazu u kino dvoranu na dan koncerta.

Cijena ulaznice će biti 10 KM. Ispred ulaza u kino dvoranu organizirati će se mini sajam (garažna prodaja) i prodajna izložba slika, te će sva prikupljena sredstva ići u ovu humanitarnu svrhu.

Toplo se zahvaljujemo svima koji su se priključili akciji i već odrađuju veliki dio posla oko organizacije, u prvom redu djevojkama iz ženske klape Zvizdan, HKUD-u Fra Petar Bakula, organizacijama, ustanovama, tvrtkama i svima onima čije djelovanje Vas neće iznenaditi, jer su uvijek tu kad je potrebno.

I Vi možete pomoći u našoj humanitarnoj akciji, bilo da se radi o kupnji ulaznica, o uplati sredstava na račun, ili o humanitarnom prilogu u kutije namijenjene za prikupljanje. 

Ispod se nalaze svi važniji podaci za uplate putem banke.  Iskrenog se srca zahvaljujemo na bilo kakvoj pomoći, ovo nije za u vitar, u pitanju je ljubav!

Neka naš mali korak u vidu donacije, bude veliki korak za Dragicu, poručili su iz KUD Zvizdan Posušje.

Bljesak.info

OGLASI

Loading