Select Page

U Posušju održan Regionalni turnir za djevojčice do 13 godina

U Posušju održan Regionalni turnir za djevojčice do 13 godina

U sklopu grassroots aktivnosti NS/FS BiH Posušje je bilo domaćin četvrtog po redu turnira Regionalne lige BiH za djevojčice  U-13 “Jug”.

Na Mokri Dolac istrčale su tri ekipe FK Leotar iz Trebinja, SFK 2000 Sarajevo i domaća momčad ŽNK Intera. Iako su u ovoj grupi nogometašice ŽF/NK Emina iz Mostara danas nisu nastupile.

U prvoj utakmici Sarajevo je golom Mehmedić slavilo s minimalnih 1:0 protiv Intera, da bi odmah u drugoj s dvama golovima Bjelice s 2:0 bile bolje od Leotara.
Leotar je drugi poraz upisao od Intera 2:1. Golove za domaće nogometašice postigle su Dumančić i Nenadić, dok je utješni gol za Leotar postigla Nenezić.

Nakon Sarajeva, Mostara i Trebinja u Posušju je održan posljednji turnir. Nakon odigranih 12. kola, koja su nepotpuna zbog nedolaska Emine, završnicu u Sarajevu je izborila istoimena ekipa SFK Sarajevo sa osvojenih 26 bodova. Emina ima 17, Inter je na trećem mjestu sa 16, dok je Leotar ostao na posljednjem mjestu bez bodova.

Ovaj turnir je razvojnog karaktera i cilj mu je da kroz njega djevojčice steknu toliko potrebno natjecateljsko iskustvo.

Ženski nogomet se iz godine u godinu sve više razvija, a da ima i sve više poklonika najbolji primjer je ŽNK Inter iz Posušja. Naime, trenutno u klubu treniraju 32 djevojčice koje su mlađe od 13 godina. Time se ne mogu pohvaliti niti puno veće sredine od Posušja. Ta činjenica samo pokazuje kako ženski nogomet u Posušju ima svijetlu budućnost.

OGLASI

Loading