Select Page

U Posušju održano Drugo županijsko športsko-rekreativno natjecanje osoba s invaliditetom

U Posušju održano Drugo županijsko športsko-rekreativno natjecanje osoba s invaliditetom

Športski klub civilnih invalida Radovanj Posušje bio je danas domaćin Drugog županijskog športsko-rekreativnog natjecanja osoba s invaliditetom (OSI) Posušje 2019., na kojem su se u šest sportskih disciplina nadmetali predstavnici Udruga OSI iz Širokog Brijega, Gruda i Posušja.

Na početku programa uvodno su se prisutnim posjetiteljima i natjecateljima obratili predsjednica Udruge OSI ŽZH Zora Mikulić, pomoćnik ministrice za obrazovanje u Ministarstvu znanosti, kulture i športa ŽZH Mario Mikulić te načelnik Općine Posušje Branko Bago koji je i otvorio natjecanje.

Nadmetanje se odvijalo u Gradskoj sportskoj dvorani, a vidno uzbuđeni natjecatelji nakon kratkog zagrijavanja pristupili su natjecanju u košarci, rukometu, kuglanju, štafeti s loptom, povlačenju konopca i platnu. Športsko-rekreativni program u udrugama provode treneri Igor Jelić iz Širokog Brijega, Dario Brzica iz Gruda i Damir Ramljak iz Posušja. Druženje je proteklo u fer i športskom nadmetanju koje ima za cilj dati šansu u izjednačavanju mogućnosti u športskom nadmetanju i rekreaciji svima.

Prvo natjecanje održano je prošle godine u Grudama. Igre se planiraju održavati jednom godišnje u proljeće. Organizatori se nadaju kako će se do iduće godine moći pridružiti i ekipa iz Ljubuškog, gdje se radi na formiranju udruge. Posuški su se natjecatelji priključili ove godine.

Nadaju se kako će im se priključiti i ostali zainteresirani na treninzima, a kako nam je kazao predsjednik Športskog kluba civilnih invalida Radovanj Posušje Mirko Širić, treninzi se održavaju četvrtkom u maloj sportskoj dvorani od 12:20 do 13:30.

radioposusje.ba

OGLASI

Loading