Select Page

U Posušju održano predavanje o smilju – velik interes građana!

U Posušju održano predavanje o smilju – velik interes građana!

 

Sinoć je u posuškoj kinodvorani održano predavanje na temu sadnje i uzgoja smilja kojeg su zajednički organizirali Općina Posušje i Federalni agromediteranski zavod iz Mostara.

Predavanje je organizirano povodom Javnog natječaja za odabir korisnika za sadnju smilja kojeg je raspisala i provela Općina Posušje. U sklopu navedenog natječaja ukupno je 67 građana općine Posušje ostvarilo pravo na potporu.

Na početku predavanja prisutnim se ispred Općine Posušje obratio predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar koji je iskoristio priliku čestitati svim korisnicima na dobivenoj potpori. Naglasio je važnost podupiranja poljoprivredne proizvodnje za koju postoje odlični uvjeti u Općini Posušje. Također, istaknuo je da je ukupno planirani broj korisnika potpore bio 40, međutim zbog velikog interesa građana za ovu poljoprivrednu djelatnost vodstvo općine Posušje na čelu s Općinskim načelnikom Brankom Bagom odlučilo je dodijeliti potporu svim prijavljenim korisnicima.

SMILJE2015 1 SMILJE2015 2

Prije početka predavanja pozdravnu riječ uputio je ravnatelj Federalnog agromediteranskog zavoda Marko Ivanković koji je istaknuo da zavod provodi brojne aktivnosti s ciljem unapređenja proizvodnje kroz provođenje kvalitetnih analiza i istraživanja smilja kako bi se dobilo što više korisnih informacija o ovoj relativno novoj kulturi u plantažnom uzgoju.

SMILJE2015 6 SMILJE2015 3

Prvi dio predavanja održala je Adrijana Filipović na temu Ishrana i gnojidba organskim gnojivima, i njegovoj primjeni u ekološkom uzgoju smilja. U nastavku predavanja na temu plantažnog uzgoja smilja govorio je predavač Miro Barbarić. Predavanja su zaključena mnogobrojnim pitanjima publike, što još jednom pokazuje veliki interes za uzgajanje ove kulture.

opcina-posusje.ba

OGLASI

Loading