Select Page

U Posušju uhićen Mile Mesar, Splićanin koji je državljanina BiH držao kao roba

U Posušju uhićen Mile Mesar, Splićanin koji je državljanina BiH držao kao roba

Četrdesetčetverogodišnji Milivoje Utrobičić iz Splita, poznatiji pod nadimkom Mile Mesar, uhićen je u utorak u Posušju, po osnovi Interpolove međunarodne potjernice.

Čovjeka koji je poznat po tome što je na svom imanju u Splitu držao robove uhitili su policijski službenici PU Posušje, te je on jutros predat u nadležnost suda BiH. U trenucima kada su nam potvrđene informacije o njegovom uhićenju počelo je ročište na kojem će biti odlučeno o njegovom izručenju Hrvatskoj, koja za njim traga, javlja Radiosarajevo.ba.

Inače, potjernicu za Utrobičićem raspisalo je splitsko Tužilaštvo, zbog sumnje da je sudjelovao u kaznenim djelima trgovine ljudima. Nakon što je otkriveno da je na svom imanju u Slimenu, obećavajući mu bolje radne uslove nego što su to bili, protiv njegove volje držao državljanina BiH kao radnika, protiv Utrobičića je pokrenuta istraga.

“Nesreti čovjek, državljanin BiH, radio je po 15 sati dnevno, hranio se samo mesom iz ilegalne klaonice koje nije veterinarski pregledano, a na kraju je pobjegao i pješice došao do graničnog prijelaza, gdje je obavijestio policiju da mu je Utrobičić oduzeo putovnicu i prijetio mu”, navodi se u kaznenoj prijavi.

jabuka.tv

OGLASI

Loading