Select Page

U povodu blagdana sv. Mihovila, nebeskog zaštitnika policajaca, danas MUP ŽZH obilježava Dan policije

U povodu blagdana sv. Mihovila, nebeskog zaštitnika policajaca, danas MUP ŽZH obilježava Dan policije

Uoči blagdana svetoga Mihovila, nebeskog zaštitnika policije, danas će, 27. rujna 2019. godine, Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke u sjedištu ministarstva u Ljubuškom obilježiti Dan policije.

Kako najavljuju iz Ministarstva unutarnjih poslova ŽZH, program obilježavanja će započeti u 9:00 sati Svetom misom u staroj Crkvi sv. Ante na Humcu. U 10:00 sati bit će polaganje vijenaca i paljenje svijeća ispred Spomenika ljubuških žrtava na Trgu domovinske zahvalnosti, dok će u 10:30 sati biti polaganje vijenaca i paljenje svijeća ispred zgrade Ministarstva unutarnjih poslova.

Spomendan svetoga Mihovila je 29. rujna. Sv. Mihovil zaštitnik je policajaca, vojnika, padobranaca i borbenih pilota, ali i radiologa. Sveti Mihovil (Mihael) je, prema biblijskoj tradiciji, arkanđeo koji se u Bibliji spominje pet puta. Vjeruje se da je on zapovjednik nebeske vojske u ratu protiv Luciferovih sila tijekom Nebeskog rata. Zato se vjernici koji se nađu u nevolji često molitvom obraćaju ovom arkanđelu.

Ovom prigodom svim policijskim službenicima upućujemo iskrene čestitke u povodu Dana policije i blagdana njihovog nebeskog zaštitnika sv. Mihovila.

radioposusje.ba

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading