Select Page

U prometnoj nesreći u Grudama poginuo splitski glumac Josip Zovko

U prometnoj nesreći u Grudama poginuo splitski glumac Josip Zovko

Na magistralnom putu M-6 Grude-Gorica, u mjestu Grudsko Vrilo, dogodila se prometna nesreća u srijedu oko 15 sati u kojoj je poginuo 40-godišnji splitski glumac imotskih korijena Josip Zovko doznaje Slobodna Dalmacija, a jedna osoba je ozlijeđena te je prevezena u SKB Mostar. U prometnoj nesreći sudjelovala su dva automobila hrvatskih registarskih oznaka.

Očevid su obavljali pripadnici PU Grude, a promet je toj dionici bio potpuno obustavljen.Još se ne zna kako je do nesreće došlo i tko je krivac za nesreću. Nesretni Zovko preminuo je na licu mjesta. Glumčev brat Ante koji je imao 46 godina i bio je trgovac auotomobilima ubijen je 2017 u Makarskoj i bačen u septičku jamu. Jedna tragedija u obitelji Zovko nije se ni zaboravila,a već je uslijdila druga- pogiblja Josipa.

Zovko je rodom iz Berinovca (općina Lokvičići) i uvijek je isticao da voli svoj imotski kraj kraj. Odigrao je preko 50 uloga, kazališnih i filmskih, u zadnje vrijeme je i režirao a ipak najpoznatiji ostaje po ulozi Mate iz filma Ognjena Sviličića „Da mi je biti morski pas”.

Glumio je i u filmovima Vjerujem u anđele, Najveća pogreška Alberta Einsteina, Holdin i Oprosti za kung-fu. Što je najvažnije Zovko je bio duša od čovjeka i njegova smrt je pogodila mnoge njegove prijatelje i štovatelje

OGLASI

Loading