Select Page

U subotu kreće isplata mirovina, a umirovljenicima će biti isplaćeno i povećanje

U subotu kreće isplata mirovina, a umirovljenicima će biti isplaćeno i povećanje
Sukladno Zakonu o mirovinskom i invalidskom osiguranju, mirovine za mjesec kolovoz će biti isplaćene preko Jedinstvenog računa trezora FBiH, u subotu 5. rujna 2020. godine.

Sve mirovine, ostvarene po Zakonu o MIO, s izuzetkom najviših i mirovina ostvarenih u 2020. godini, povećat će se za 2,8 posto s primjenom od 1. siječnja 2020 godine.

Odlukom o usklađivanju obuhvaćene su minimalne i zajamčene mirovine ostvarene i u 2020. godini, koje će se također povećati za 2,8 posto.

Korisnicima mirovina ostvarenih prema Zakonu o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja obrambeno oslobodilačkog rata, a prema odredbama navedenog zakona, mirovine će biti usklađene za 0,6% s primjenom od 1. siječnja2020 godine, s izuzetkom minimalnih mirovina koje se povećavaju za 2,8 posto.

Pored povećanih mirovina za mjesec kolovoz, korisnici će prilikom isplate, dobiti i razlike između isplaćene i uvećane mirovine za razdoblje od 1. siječnja do 31. srpnja 2020 godine.

Mirovinu za mjesec kolovoz će primiti  427.883 korisnika.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za kolovoz i razlike za prvih sedam mjeseci, s uračunatim troškovima, iznose oko 230 milijuna KM, priopćeno je iz FZMIO.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading