Select Page

U tri akcije oduzete cigarete i duhan vrijedni 35.000 KM

U tri akcije oduzete cigarete i duhan vrijedni 35.000 KM

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) su u tri odvojene akcije na području grada Tuzle i općine Bratunac oduzeli cigarete i rezani duhan u vrijednosti 35.000 KM.

Na osnovu ranijih operativnih saznanja, na području grada Tuzle, kod jedne osobe pronašli su veću količinu cigareta i rezanog duhana, koji nisu bili obilježeni na propisan način trošarinskih markicama UNO. Radilo se o 1.380 paklica cigareta i 10 kg sitno rezanog duhana, priopćeno je iz UNO.

U akciji na području grada Tuzle, ovlašteni službenici UNO su u suradnji s Županijskom upravom za inspekcijske poslove i policijom su kod pet osoba pronašli 1.140 paklica cigareta, 5.385 ručno motanih cigareta i 18 kg sitno rezanog duhana.

U trećoj odvojenoj akciji na području koje pokriva regionalni centra UNO u Tuzli, službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja su na osnovu ranijih operativnih saznanja na području općine Bratunac kod jedne osobe pronašli 1.980 paklica cigareta i 30 kg sitno rezanog duhana.

Oduzeta roba nije bila obilježena na propisan način trošarinskim markicama koje izdaje Uprava za neizravno oporezivanje, niti je postojala dokumentacija o njenom porijeklu.

Vrijednost oduzete robe u ove tri odvojene akcije iznosi 35.000 KM, a protiv osoba od kojih je roba privremeno oduzeta poduzete su zakonom propisane mjere i radnje. 

OGLASI

PRODAJA STANOVA I GRAĐEVINSKIH PARCELA

[slb_exclude]Investitor izgradnje, društvo Domusgradnja oglašava prodaju stanova i građevinskih parcela. U novoformiranom naselju u Ulici Mile Bošnjaka (Jukića njive) u tijeku je izgradnja višestambene zgrade s ukupno 16...

Loading