Select Page

Učenici posuške Gimnazije sudjelovali na „Kampu crtanog filma Mostar 2016“

Učenici posuške Gimnazije sudjelovali na „Kampu crtanog filma Mostar 2016“

U Mostaru je, od 27. veljače do 4. ožujka 2016. godine, održan “Kamp crtanog filma Mostar 2016” u organizaciji Kluba animatora Neretva (KAN). Kamp je ponovno pokrenut nakon četiri godine pauze, zahvaljujući Misiji OESS-a u BiH i Fondaciji za kinematografiju. Tih nekoliko dana 32 mladih iz BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore učilo je tajne animacije od vrsnih predavača, animatora iz spomenutih zemalja.

Upoznali su se s izradom klasičnog crtanog filma, što podrazumijeva izradu knjige snimanja, animaciju, rad po fazama, izradu scenografije, kompjutersku obradu i montažu. I nisu samo učili – družili su se, razmjenjivali iskustva, zajedno širili ideju da na ovim prostorima animacija itekako ima budućnost.

Među 32 odabranih našlo se i troje naših učenika: Ana Maria Budimir, 2.d, Matea Malenica, 2.d i David Bakula, 4.b. Vratili su se s certifikatima u ruci te puni dojmova i korisnih saznanja o svijetu animacije pa očekujemo u skoro vrijeme prve animirane filmove pod autorskom palicom naše talentirane trojke.

gfgm-posusje.com

OGLASI

Loading