Select Page

Udruga umirovljenika Posušje održala redovitu izbornu Skupštinu

Udruga umirovljenika Posušje održala redovitu izbornu Skupštinu

Ovoga je četvrtka, 4. travnja 2019. godine u restoranu Astorija u Posušju održana redovita izborna sjednica Skupštine Udruge umirovljenika Posušje. Pozdravivši sve na početku sjednice predsjednik Skupštine Vlado Dragoja pozvao je prisutne umirovljenike da se minutom šutnje prisjete svojih preminulih članova. Na sjednici su izabrana tijela udruge, kao i novi predsjednik i dopredsjednik Skupštine te podnesena izvješće o radu, financijsko izvješće za proteklu 2018. godinu, prezentiran Financijski plan i Plan i program rada za 2019. godinu. Predsjednik Upravnog odbora, a time i Udruge umirovljenika Posušje, kao i dopredsjednik bit će izabrani na idućoj sjednici Odbora.

Članica UO Anka Budimir izvjestila je prisutne članove o aktivnostima Udruge tijekom protekle i planovima za 2019. godinu. Aktivnosti su vezane uz nabavku ogrjeva na rate, nabavku cjepiva pred sezonu gripe, organiziranje izleta, odlaske na banjsko liječenje, održavanje sastanaka na razini županije i s predstavnicima Saveza udruga umirovljenika. Umreženi, umirovljenici pokušavaju utjecati na mjerodavne razine vlasti da se poboljša standard umirovljenika, prije svega povećanjem mirovina, a među prioritetima je i zdravstvena zaštita umirovljenika. Ove se aktivnosti nastavljaju i u 2019. godini. Naglašeno je kako je potrebno raditi na pružanju pravne pomoći, odlazak na banjsko liječenje uz povoljnije uvjete za članove i dalje ostaje jedna od osnovnih aktivnosti Udruge, a istaknuta je potreba za donacijama prema udruzi. Financijsko je izvješće podnijela tajnica Ana Mikulić. Od skromne članarine od jedne marke, te donacija i dotacija Udruga uspijeva podmiriti svoje obveze i ovu je godinu završila u plusu, no sredstva su skromna, a ideje koje bi htjeli realizirati teško se mogu provesti. Posuška udruga broji 566 članova, što ju čini najmalobrojnijom od svih u okruženju. Stoga je naglašeno kako treba poraditi na omasovljenju kroz povjerenike po mjesnim zajednicama. Pored skromnih financija kojima Udruga raspolaže, kako je istaknuo Vlado Dragoja, jedan od osnovnih problema s kojima su već dugi niz godina suočeni umirovljenici jesu prostorije. Udruga je za sada smještena na Vojuši u bivšim skučenim prostorijama MIO-a, a svi pokušaji da dobiju adekvatniji prostor u kojem bi mogli održavati svoje sjednice i družiti se do sada nisu urodili plodom. Stoga posebno apelira na gradske vlasti da imaju razumijevanja za njihove potrebe i učine što je u njihovoj moći na iznalaženju adekvatnijih prostorija za njihov rad.

Budući da je predsjedniku Skupštine Vladi Dragoji istekao četverogodišnji mandat, pod točkom Izbora i imenovanja za novu predsjednicu Skupštine Udruge umirovljenika Posušje izabrana je Radica Leko, dok je za dopredsjednika izabran Jerko Ćorić. Izabran je novi Upravni odbor od devet članova, kao i tročlani Nadzorni odbor i Sud časti. Upravni odbor će na svojoj idućoj sjednici koja se planira održati u idućem tjednu izabrati dopredjednika i predsjednika UO, koji će ujedno biti i novi predsjednik Udruge umirovljenika Posušje.

radioposusje.ba

OGLASI

Loading