Select Page

Uhićen granični policajac: Pustio u BiH osobe koje su došle s područja pogođenim koronavirusom

Uhićen granični policajac: Pustio u BiH osobe koje su došle s područja pogođenim koronavirusom
Policijski službenici Središnjeg istražnog ureda Granične policije BiH uhitili su službenika Granične policije BiH, raspoređenog u PGP Brčko, zbog sumnje da je dopustio ulazak u zemlju osobama koje su dolazile iz država kojima je zabranjen ulazak u BiH zbog koronovirusa.

Naime, postoje osnove sumnje da je navedeni policijski službenik 15. ožujka 2020. omogućio nezakonit ulazak u BiH za tri osobe koje su dolazile s područja s kojeg je zabranjen ulazak u BiH zbog koronovirusa, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Istima je trebalo biti izdano rješenje o odbijanju ulaska u BiH ili su trebali biti smješteni u samoizolaciju uz prethodno izdano rješenje nadležnog tijela. Međutim, granični policajac je za određen iznos novca koji je zahtijevao od istih, izravno ugrozio javno zdravlje većeg broja građana BiH jer je iste osobe nekontrolirano pustio na područje BiH.

Navedene osobe su u efikasnoj operativnoj akciji od Granične policije BiH i policijskih službenika Brčko Distrikta pronađene, locirane i izolirane, čime su spriječene veće posljedice navedenih nezakonitih aktivnosti.

Pored pretresa osumnjičenog policijskog službenika Granične policije BiH, pretresane su i službene prostorije na Međunarodnom graničnom prijelazu Brčko, koje je koristio osumnjičeni policijski službenik, dodaje se u priopćenju.

Zgrožen sam postupcima pojedinaca koji sramote ovu policijsku agenciju, koja se nalazi pred ogromnim izazovima. Sramotno je i poražavajuće, pogotovo u ovakvim trenutcima, da imamo neodgovorne i neprofesionalne pojedince koji svjesno čine katastrofalne propuste, izjavio je ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić.

Dodao je kako je takvo ponašanje nedopustivo, posebice u vremenu kada se cijela država suočava s velikim izazovima virusa Covid-19 i migrantske krize.

Granična policija BiH mora biti primjer da se odgovorno i savjesno postupa u ovakvim situacijama, kao što se mnogi kolege s, gotovo iscrpljujućim kapacitetima, bore protiv ilegalnih migranata i provodeći dogovorene mjere u suzbijanju koronavirusa, ulažući zadnji atom snage u zaštiti državne granice, pojedinci svjesno krše zakone i ponašaju se krajnje sramotno i narušavaju ugled Granične policije BiH, što oštro osuđujem, istaknuo je Galić.

Po njegovim riječima, granični policajci svakodnevno se izlažu mnogobrojnim opasnostima i unatoč tome ne posustaju nego odgovorno obavljaju sve poslove i zadaće, stoga je neophodno da pojedincima, koji ne brane časno titulu policijskog službenika, budu određene sankcije i da ih se podsjeti na njihovu zakletvu koju su dali na samom početku prihvaćanja policijskog posla.

Obećavam javnosti da ćemo upotrijebiti sve moguće kapacitete da očistimo redove od pojedinaca i za svaki oblik neprofesionalnog ponašanja provest će se određene sankcije kako bi spriječili svaki oblik kriminalnog i neprofesionalnog ponašanja, poručio je ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić.

OGLASI

Loading