Select Page

Ukidaju se indeksi na Sveučilištu u Mostaru

Ukidaju se indeksi na Sveučilištu u Mostaru
Na inicijativu Studentskoga zbora Sveučilišta u Mostaru od iduće akademske 2021./2022. godine ukida se indeks kao javna isprava te će studenti imati studentsku iskaznicu koja će uključivati eIndeks uz ostale digitalne usluge.

Zaključak je to sastanka voditelja Centra za informacijske tehnologije doc. dr. Tomislava Volarića i vodstva Studentskoga zbora, v.d. predsjednice Marije Barun i Laure Bogdan.

Sveučilište u Mostaru gradi e-Sveučilište, razdoblje koje počinje upravo uvođenjem studentske iskaznice, a čime će se smanjiti troškovi prvenstveno studentima budući da će iskaznice biti besplatne.

Centar za informacijske tehnologije će kroz godinu dana razraditi faze projekta uvođenja studentske iskaznice, a sigurnost podataka studenata će biti na prvom mjestu.

Studentska iskaznica je isprava kojom se dokazuje status studenta te će se omogućiti brži i jednostavniji rad studentskih referada, manje redove i čekanja, mogućnost korištenja na drugim lokacijama te mnogo praktičnija za nošenje u odnosu na indeks.

Klasični indeks već je stvar prošlosti na većini europskih sveučilišta, a gradeći moderno i europsko sveučilište ovo je jedan od koraka ka tome. Sveučilište u Mostaru bit će prvo sveučilište u regiji koje će uvesti ovakav oblik identifikacije studenata, objavljeno je na službenoj Facebook stranici Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

OGLASI

Loading