Select Page

UMRO JE LEGENDARNI PROFESOR VINKO OREČ-KEMOS!

UMRO JE LEGENDARNI PROFESOR VINKO OREČ-KEMOS!

U jutarnjim satima, u 69. godini života, napustio nas je umirovljeni profesor kemije Vinko Oreč, svima poznatiji kao “Kemos” .

Brojne generacije ostavio je obogaćene znanjem iz kemije, a pamtit ćemo ga po temeljitom i iznimno kvalitetnom radu.
U svom dugogodišnjem radu bio je uvijek spreman za dobru šalu, a učenici koji bi zbijali iste nazivao bi „šaldžije“ ili “cirkusanti” .

Često su učenici znali riješiti zadatak iz kemije, a da pritom ne napišu mjernu jedinicu. Gotovo uvijek profesor bi nadodao „čega, bajama?“.

Učenike koji bi vodili razgovore u zadnjim klupama upozoravao je izrazom „priča, priča“, a one koji su htjeli odgovarati dočekalo bi poznato „bujrum“.
Kada bi učenici nešto pokušali dokazati znao ih je profesor upitati „Mlijeka ti u prahu?“.

Zbog navedenih izraza učenici su ga, među ostalim, ispratili u mirovinu s nekoliko vrećica bajama (badema) i mlijeka u prahu. Ikona škole i njegove šale otišle su povijest, ali “Kemos” i gimnazija živjet će vječno.
Dragi profesore, neka Vam je laka zemlja i počivajte u miru Božjem. Bog je za Vas sigurno ostavio najbolje mjesto u Raju.

Pogrebna povorka kreće ispred mrtvačnice na groblju Martića Križ – Posušje, dana 11.06.2019. g. (utorak) u 17.00 sati. Pogreb dragog nam pokojnika obavit će se na groblju Martića Križ. Izraze sućuti obitelj prima od 16.00 sati u mrtvačnici.

Iskrena sućut obitelji Oreč!

posuski.info

OGLASI

Loading