Select Page

Uoči Rudara, Balajić: Puno bi nam značila 3 boda! Krišto: Veliko hvala navijačima!

Uoči Rudara, Balajić: Puno bi nam značila 3 boda! Krišto: Veliko hvala navijačima!

Nogometaši HŠK Posušja sutra u 13 sati na domaćem terenu protiv izravnih konkurenta za ostanak Rudara iz Prijedora igraju utakmicu 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine a to je ujedno i posljednje kolo prije duge zimske pauze. Podsjetimo Posušje se sa 15 osvojenih bodova trenutno nalazi na diobi 10. pozicije na ljestvici koju dijeli upravo s Rudarom te bi eventualnom sutrašnjim pobjedom izašao iz zone ispadanja.

Uoči te utakmice održana je konferencija za medije na kojoj su se novinarima obratili trener HŠK Posušje Stipe Balajić te stoper Dario Krišto.

Prvo je riječ imao trener koji je rekao: Na kraju ove natjecateljske godine da se ne zaboravim zahvaliti svima prisutnima na korektnoj suradnji. Što se tiče očekivanja normalno kao uvijek su velika, učiniti ćemo sve sa svoje strane da dođemo do 3 boda ali ovisit će i o suparniku koji je dobra ekipa, čvrsta, organizirana i neugodna rekao bih. Zdravstveno stanje je u redu nemamo novih ozljeda, nadam se da će tako ostati i da će svi biti negativni na testu a pozitivni na ono što treba za utakmicu. Najbitnije je da sutra momci daju sve od sebe kao što su davali svaku utakmicu od kada sam ja tu a što će nam to donijeti vidjet ćemo, ja se nadam pozitivan rezultat. Ova utakmica je jako bitna za nas kao i svaka do sada ali zaista bi nam puno značilo kad bi uspjeli za kraj do 3 boda, nadam se da će navijači doći u broju u kojem su dolazili do sada i da će nam dati pozitivnu podršku do zadnje minute.

Nakon njega riječ je dobio Krišto koji se prvo dugo biranim riječima zahvaljivao navijačima na velikoj podršci i ispričao se što ih nekada zaborave i ne spominju dovoljno te ih pozvao da dođu i sutra da zajedno završe polusezonu kako treba, na jedan pozitivan način. Što se tiče utakmice rekao je da očekuje neugodan Rudar, ekipu s brzom tranzicijom i da moraju biti oprezni, strpljivi ali da su uz pravi pristup i pametnu igru favoriti kući i da se ne trebaju nikoga bojati. 

Uslijedila su pitanja novinara za trenera. Na pitanje o stilu igre Rudara koji igra ofenzivno i u gostima kaže: Oni imaju dobru tranziciju, brze igrače prema naprijed koji stvaraju probleme svim ekipama i uvijek su blizu bodova ali mi se pripremamo za to da nam ne stvaraju probleme i nadam se da smo sve pripremili u razgovorima i treningu. 

Na pitanje vraćaju li se kraće ozlijeđeni igrači Lučić i Milanović kaže da su svi tako i oni u treningu, da će se vidjeti još danas i riješiti male nedoumice koje ima. Najbitnije je kaže trener da svi koji budu igrali budu koncentrirani na utakmicu.

O važnosti utakmice u kojoj pobjeda donosi izlazak iz zone ispadanja i tome slaže li se da su favoriti u sutrašnjoj utakmici trener je rekao: Kao što ste rekli ni 3 boda plusa nama ne donose sigurnost, treba ići od utakmice do utakmice i trenutno je ova najvažnija a rezime ćemo povuci u 5. mjesecu. Veliki favoriti nismo, možda na papiru u medijima na račun posljednjih rezultata jesmo ali nismo mi Zrinjski, Borac ili Sarajevo da smo veliki favoriti, mi nismo u ni jednoj utakmici favoriti i tu ulogu ne prihvaćamo. Naše je samo da svaku utakmicu dajemo maksimum i što nam to donese a uvijek se nadam najboljem.

Za kraj je Krišto upitan o opasnostima koje prijete od ekipe Rudara posebno od mladog Ganca Amoaha a on je rekao: Nismo se posebno pripremali za njega kao pojedinca ali opasna je cijela ta napadačka linija, jako su brzi, hitri, mi imamo svoje načine kako ih zaustaviti, nadam se da ćemo uspjeti. U prvoj utakmici nismo uspjeli, izgubili smo ali imamo pouke, smjernice i trebamo biti koncentrirani i onda nadam se neće biti problema. 

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading