Select Page

UPIS STUDENATA: Započele prijave za prvi razredbeni rok

UPIS STUDENATA: Započele prijave za prvi razredbeni rok

Na Sveučilištu u Mostaru danas su započele prijave za prvi razredbeni rok koji će trajati do prvog srpnja. Otvoreno je 6.531 mjesto, od čega 4.440 za preddipomske studije.

Izbor pristupnika u prvom roku obavlja se razredbenim postupkom od 3. do 8. srpnja. Cjelovit tekst natječaja s brojem mjesta i vremenom održavanja razredbenih ispita može se preuzeti na službenoj stranici Sveučilišta u Mostaru. (http://sve-mo.ba/vijesti/svemo-natjecaj-za-upis-studenata-2017-2018.pdf)

Pomoćnik rektorice za studente prof. dr. sc. Vojo Višekruna kazao je kako Sveučilište i novim studijskim programima nastoji odgovoriti potrebama tržišta rada. „Natječaj i prijave predstavljaju finalni dio svih aktivnosti koje se provode u smislu upisa budućih studenta u novu akademsku godinu. Izrađeni su vodiči za buduće studente, zatim su održane smotre Sveučilišta u Mostaru, donesene su odluke o upisnim kvotama. Sada sve to rezultira natječajem, prijavama, razredbenim postupkom i upisom“, rekao je dr. Višekruna.

Sastavnice Sveučilišta u Mostaru su: Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Ekonomski fakultet, Filozofski fakultet, Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, Fakultet strojarstva i računarstva, Akademija likovnih umjetnosti, Medicinski fakultet, Pravni fakultet, Fakultet zdravstvenih studija, Građevinski fakultet i Farmaceutski fakultet.

Posušje.net

OGLASI

Loading