Select Page

Uskoro nam stižu nam kišni dani i pad temperature

Uskoro nam stižu nam kišni dani i pad temperature

Val vrućine u Hrvatskoj trajat će još bar dva dana i na kopnu i na moru. Temperatura će se u dane vikenda postupno sniziti, uz više oblaka i mjestimičnu kišu. Sljedećeg tjedna očekuje se pravo osvježenje.

Tijekom četvrtka bit će sunčano, vruće i vrlo vruće. Poslijepodne je mala vjerojatnost kratkotrajnog lokalnog pljuska ili grmljavine uglavnom u južnim krajevima. Vjetar većinom slab, a na Jadranu slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 33 do 38 °C, u gorju malo niža.

Pretežno sunčano, vruće i vrlo vruće bit će i sutra. Poslijepodne je mala vjerojatnost za lokalne pljuskove i to uglavnom u gorskim krajevima. Vjetar u unutrašnjosti slab, na Jadranu slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 17 do 22, na Jadranu između 25 i 30, a najviša dnevna uglavnom od 33 do 38 C.st.

Kiša već u subotu na sjeveru Jadrana

I u subotu još će biti vruće i vrlo vruće, uz povećanu mogućnost za mjestimičnu kišu uglavnom na sjeveru Jadrana. Promjenljivije uz malo niže temperaturne vrijednosti bit će u nedjelju, te mjestimičnu kišu i grmljavinu ponajprije poslijepodne. I na moru će nedjelja biti promjenljiva, ponegdje s pljuskovima i grmljavinom, uz jugo, a bit će i malo manje vruće.

U dane vikenda bit će podnošljivije što se tiče temperature, ali postoji opasnost za pojavu izraženijih pljuskova i lokalnog nevremena.

Velki pad temperature

Kako sada pokazuju meteorološke karte, sljedeći tjedan nam donosi kišu i znatan pada temperature zraka. Tako će se primjerice preko dana živa u termometru u ponedjeljak penjati do 23 ili 24 stupnja, a malo više temperature očekuju se samo u mjestima na krajnjem istoku Slavonije, piše Danas.hr.

Kiša i nestabilno vrijeme zadržat će sve do sredine sljedećeg tjedna. U odnosu na sada, temperature će biti niže i za više od 10 stupnjeva.

Promjena koja nam stiže nikako ne znači kraj ljeta, ali zasigurno znači kraj nepodnošljivim vrućinama kave smo imali do sada.

abcportal.info

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading