Select Page

Uspješno realizirani i predstavljeni projekti općine Posušje

Uspješno realizirani i predstavljeni projekti općine Posušje

Danas su ispred općine Posušje predstavljeni projekti koje su zajednički financirali Vlada Švicarske i Općina Posušje, uz tehničku pomoć Razvojne agencije Ujedinjenih naroda – UNDP.

Image00001

Naime, u srpnju prošle godine Općina Posušje potpisala je s UNDP-om ugovore o realizaciji projekta „Izgradnje autobusnih stajališta u Općini Posušje“ u sklopu implementacije projekta Integriranog lokalnog razvoja (ILDP) i Ugovor o „Uspostavljanju poljoprivredne zadruge u općini Posušje“ i podrška razvoju pčelarstva te proizvodnji aromatičnog i ljekovitog bilja koji se realizira u sklopu projekta Migracije i razvoj.

Image00002

Ispred UNDP-a sastanku su nazočili Božena Bohm Kaltak, Mirela Suton Williams i Samir Imamović, Veleposlanstva Švicarske Azra Šarenkapa i Alma Zukorlić, dok Isma Stanić predstavljala Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH. Domaćini su bili načelnik Branko Bago, djelatnici u Službe za gospodarstvo, razvitak i CZ općine Posušje Ivan Milićević, Mate Kovač i  Dragica Lebo,  ispred braniteljske zadruge “Eko Hercegovina” Martin Soldo te savjetnik  načelnikaTomislav Čutura.

Image00003

 

I jedan i drugi projekt su zajednička inicijativa Švicarske Vlade i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH. Tijekom proteklog razdoblja provedene su sve zadane projekte aktivnosti, od izvođenja građevinskih radova pa do nabave tražene opreme i povodom toga upriličeno je završno predstavljanje projekata koje se održalo u dvorani za sastanke Općinskog načelnika općine Posušje g. Branka Bage. Nakon čega su uslijedile terenske posjete lokacijama na kojima su izvedene projektne aktivnosti.

Image00011

Načelnik Bago za medije je rekao kako je važnost ovih projekata višestruka te da je ponosan na sve ono što se tijekom njihove implementacije napravilo i da su završeni i što je najvažnije vidljivi. Na kraju se zahvalio Švicarskoj Vladi, UNDP-u kao i Ministarstvu.

Image00012

Za naš portal izjavu je dala Azra Šarenkapa koja je rekla kako je bila odlična suradnja između partnera i korisnika projekta i svih zainteresiranih strana u implementaciji projekta te da je uvjerena da će se ta suradnja nastaviti u budućnosti.

Posušje.net

OGLASI

Loading