Select Page

Uspješnom suradnjom Vlade FBiH i Union banke do boljih uvjeta življenja mladih

Uspješnom suradnjom Vlade FBiH i Union banke do boljih uvjeta življenja mladih

Federalna ministrica financija i zamjenica premijera Vlade FBiH Jelka Milićević potpisala je danas s predstavnicima Union banke ugovor o kreditu čime se nastavlja uspješna suradnja Vlade FBiH i Union banke sa zajedničkim ciljem stvaranja boljih uvjeta življenja mladih kroz rješavanje stambenog pitanja. 

Ova aktivnost se realizira već četvrtu godinu i zbog svojih jedinstvenih uvjeta kreditiranja rezultirala je prepoznatljivim proizvodom na tržištu s ciljem pomoći i zadržavanja radno aktivnog stanovništva u BiH, prvenstveno mladih ljudi. Rješavanje stambenog pitanja kao ključnog prioriteta u životu mladih ljudi je kroz ovakav vid suradnje znatno olakšan nudeći mladim ljudima povoljnije uvjete kreditiranje uz znatno niže kamatne stope kao i duže rokove otplate kredita od tržišnih.
 
I ove godine Vlada je izdvojila sredstva u iznosu od 15.000.000,00 KM za ovu kreditnu liniju koja će biti udružena zajedno sa sredstvima Union banke. 

Od 2018. godine do danas ukupan iznos izdvojenih sredstava Vlade FBiH za uspješnu realizaciju ove aktivnosti iznosi 55 milijuna KM te je zajedno s Union bankom do sada realizirano 886 kredita u ukupnom iznosu od 84 milijuna KM. Krediti su namijenjeni mladim osobama i dostupni su u cijeloj BiH kroz mrežu poslovnica Union banke. 
Na ovaj način Vlada FBiH pokazuje svoje opredjeljenje za poduzimanje različitih aktivnosti kako bi doprinijela ostanku i boljoj kvaliteti života mladih u BiH.

vecernji.ba

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading