Select Page

USPON NA PLOČNO ZABORAVLJENOM STAZOM

USPON NA PLOČNO ZABORAVLJENOM STAZOM

Sudjelujući u ljetošnjem gašenju požara na Čvrsnici, kako je jedan naš vrijedni planiran Ante volio kazati, na duvanjskom sektoru odgovornosti (ispod Ćužića kuka), zamijetili smo stazu koja je ranije bila korištena, a s vremenom zaboravljena i zarasla. Tada smo se dogovorili kako ćemo njome prohodati prvom prilikom nakon gašenja požara. Ta se prilika ukazala danas.

Nas četiri člana PD Orlova stina uputilo se ovom prekrasnom stazom koju je jesen dodatno obogatila svojim bojama. Na stazu dugu od oko 14 km, od početne nadmorske visine od 1241 m do 2228 prekrasnog vrha Herceg-Bosne – Pločnoga.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na početnom dijelu staze vidljive su posljedice požara a čak se još uvijek u zraku osjeti i miris gareži. Upravo u trenutku kad smo bili uspeli do Ćužića kuka, točno u devet sati, milozvučno su zazvonila zvona sa zvonika obližnje crkve sv. Ilije u Masnoj Luci, pozivajući vjernike na svetu misu. Zvuk za dušu…

Na putu smo sreli i trojicu momaka koji su pomogli motociklistu koji je pao s motora vratiti ga (i uspjeli!), dvojicu stranaca koji su se biciklima spuštali niz sipar ispod Pločnoga, više planinara…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dolaskom na sam vrh od ekipe Širokobriježana dočekani smo sa svim počastima, jelom i pićem, i na tome im hvala. Nismo ih namjerno fotografirali, jer će se sami prepoznati. Kad smo spomenuli Kongoru, Šicu, Milana, Stolu i Ćatana, sva vrata su nam bila otvorena. Hvala im još jednom na svemu!

Nakon ručka slijedio je povratak istom stazom, ponovno uživajući u ljepoti prirode koje samo Čvrsnica ima.

Blidinje. Net

OGLASI

Loading