Select Page

Usponom na Ružićki potok i Oštrc planinari obilježili Svjetski dan voda

Usponom na Ružićki potok i Oštrc planinari obilježili Svjetski dan voda

Svjetski dan voda, upozorava sve nas na važnost zaštite voda i prirode, a za nas planinare to je itekako dobar razlog da svojim pohodom uz Ružićki potok potaknemo zajednicu, te posebno mlade na zalaganje oko očuvanja, kako same prirode tako i voda, kojih u našem krškom kraju nema puno, a posebno ne ovakvih bisera prirode kao što je Ružićki potok, čija pitka voda dolazi do mnogih domova Posuškog kraja i šire.

Velike količine snijega i leda na Oštrcu, kao i ne baš lijepo vrijeme, nisu pokolebali našu odlučnost da ovaj dan obilježimo usponom na Oštrc, uz tok Ružićkog potoka, koji nas je počastio zadivljujućim prizorima slapova u kamenu snijegu i ledu.

Ove godine ekipu su predvodili polaznici opće planinarske škole koji su pokazali pravu planinarsku odlučnost, prilagodljivost i spremnost na žrtvu, jer iako slabo opremljeni, mokrih i promrzlih nogu, odradili su ovaj uspon po snijegu ledu i blatu. Svjesni važnosti obilježavanja dana voda, ali i činjenice da planina Oštrc spaja naše općine, ove godine pridružili su nam se i kolege planinari iz Tomislavgrada. Također na ovom pohodu priključilo se i nekoliko planinara iz Gruda i Širokog Brijega, te smo po silasku s planine svi zajedno uživali u druženju, okupljeni oko vatre i roštilja u Šimića pećini.

Hpd Pločno

OGLASI

Loading