Select Page

Uspostavlja se Registar volontera općine Posušje

Uspostavlja se Registar volontera općine Posušje

Povodom nedavnog obilježavanja Dana volontera danas je u Općini Posušje održan sastanak predstavnika općinskog Crvenog križa, Centra za socijalni rad i vodstva Općine na kojem je predstavljena uspostava Registra volontera na razini Posušja.

Riječ je o zajedničkom projektu Općine i Crvenog križa Posušje s ciljem jačanja mreže u svrhu pomoći u nepredviđenim okolnostima, poput elementarnih nepogoda, pomoći potrebitima odnosno socijalno ugroženim skupinama te općenito, jačanja općekorisnog rada za našu zajednicu.

 „Drago mi je što je inicijativa, koja je došla s jednog od sastanaka Stožera civilne zaštite općine Posušje, za donošenjem Registra volontera uspjela i nadam se kako će taj registar utjecati na rast volontiranja. Ovim putem pozivam sve da se aktiviramo u bilo kojem području volontiranja kako bi bili dio tog registra. Riječ je o bazi podataka koja na jednom mjestu objedinjava podatke o ukupnom broju volontera i područjima u kojem su zainteresirani volontirati“, istaknuo je ovim povodom načelnik Ante Begić.

Veliku potporu realizaciji ovog projekta dali su Crveni križ i Centar za socijalni rad općine Posušje koji također žele da volontiranje, kao oblik korisnog rada, postane prepoznatljivo i javno dostupno svim potencijalnim volonterima, te da se što više sugrađana uključi sa zajedničkom svrhom, a to je pomaganje drugima kao oblik pomaganja sebi.

Upisati se u registar možete već danas, uz ispunjavanje kratke upitne forme na https://forms.gle/ztQtQeqZkuKxoyse7

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading