Select Page

USUSRET KONCERTU: Vjerovali ili ne Thompson postao glavna politička tema u BiH

USUSRET KONCERTU: Vjerovali ili ne Thompson postao glavna politička tema u BiH

Zadnjih nekoliko tjedana u Bosni i Hercegovini glavna politička tema vjerovali ili ne je hrvatski pjevač Marko Perković Thompson koji ne silazi sa naslovnica raznih bh medija.

Kako je javnosti poznato ovaj popularni pjevač je najavio nekoliko svojih koncerata u BiH što je izazvalo pravu političku pomutnju u Federaciji . Naime, Thompson je najavljen kao jedan od izvođača na skorom mostarskom koncertu organiziranom kao potpora hrvatskim uznicima u Hagu a njegov drugi koncert najavljen je isto tako ovog ljeta u Travniku. Pošto su orkestrirani napadi na Thompsona trenutno u modi i bh politička scena se uključila u ‘rat’ protiv ovog pjevača i njegovih koncerata na teritoriju BiH.

Od svih mogućih bošnjačkih političkih stranaka i udruga teško je naći iti jednu da se nije oglasila nekakvim priopćenjem u vezi ova dva najavljena koncerta. Uglavnom drvljem i kamenjem na Thompsona i njegov opus glavna je poanta svih medijskih priopćenja. Iako haška šestorka nije pravomoćno osuđena ,a njihove prvostupanjske nepravomoćne presude su gotovo po visini kazne iste kao i kod generala Gotovine i Markača koji su u pravomoćnoj presudi pred Haškim sudom oslobođeni krivnje, to nikako ne smeta bošnjačkim političarima da se obruše na one koji ih se drznu sjetiti ili organizirati nekakav koncert u znak potpore.

Stvari su došle do usijanja kad se u medijima pojavila informacija da će bošnjačke stranke pojačane bošnjačkim liderom Bakirom Izetbegovićem organizirati prosvjed u Mostaru na sami dan i vrijeme mostarskog koncerta.

S obzirom da haška šestorka nije pravomoćno osuđena a Thompson nije nikakav zabranjeni pjevač barem u onom djelu svijeta gdje žive Hrvati nejasno je što bošnjačka politika želi postići pobunom i prosvjedima u Mostaru. Poznato je da Thompsonovi koncerti uvijek završe i bez jednog najmanjeg incidenta uglavnom prođu u jednoj domoljubnoj atmosferi u kojoj se iskazuje ljubav prema obitelji, hrvatskom narodu i hrvatskoj državi. Zar je grijeh ako Hrvati vole svoju zajedničku domovinu Hrvatsku? Zašto im se to zamjera s obzirom da su i Hrvati iz BiH legalni državljani Republike Hrvatske. Vide li neki možda u Thompsonovim koncertima hrvatsku mobilizirajuću snagu koja bi im mogla stajati na putu za njihove neskrivene političke želje i ambicije?

ABCportal.info

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading