Select Page

Usvojen Proračun općine Posušje u iznosu od 6.074.100 konvertibilnih maraka

Usvojen Proračun općine Posušje u iznosu od 6.074.100 konvertibilnih maraka

U općinskoj vijećnici u Posušju danas je održana 20. sjednica Općinskog vijeća. Dnevni red bio je sačinjen od 13. točaka, od kojih je svakako najaktualnija ona koja se odnosi na općinski Proračun za sljedeću godinu.

Prema projekciji iz prijedloga koji se našao na vijećničkim klupama, on bi u 2015. trebao iznositi 6.074.100 konvertibilnih maraka. Za neprofitne organizacije u što spadaju i dječji vrtići, sportski savez, udruge proistekle iz Domovinskog rata, socijalne udruge i kulturno umjetnička društva proračunom u 2015. je predviđeno izdvajanje nešto više od 403.000 KM. Isto toliko planirano je utrošiti za materijalne troškove u posuškom školstvu, kako za energente kojima se racionalnije upravlja, tako i za subvencioniranje prijevoza i stipendiranje studenata. U odnosu na protekle godine ove se planira povećati izdatak za podršku razvojnim projektima koji imaju cilj jačanja gospodarskih zona i gospodarstva uopće. U tu svrhu u predviđen je iznos od 250.000 KM. Također, predviđen je nastavak ulaganja sredstava u izgradnju vodoopskrbne mreže u posuškim mjesnim zajednicama. Cjelokupan prijedlog Proračuna kojeg su danas vijećnici i usvojili uskoro ćete moći pogledati na službenim stranicama Općine Posušje.

Izdvajamo i korisnu informaciju vezane uz nadležnost za postupanje, oko čega je do sada bilo nedoumica. Takoje izvorna nadležnost komunalnog inspektora i inspektora za zaštitu okoliša za postupanje po odredbama članka 18. stavka 5. Odluke o odvodnji otpadnih voda, a vezano uz prekomjerno izlijevanje otpadnih voda iz sabirne jame i septičkih jama i nepravilnosti u njihovoj gradnji.

Dodajmo još kako su vijećnici još usvojili i odluku o izvršenju proračuna općine posušje za 2015. godinu, kao i plan rada Općinskog vijeća, a razmatrali su i izvješće o izvršenju proračuna u proteklih 6 mjeseci.

opcina-posusje.ba

OGLASI

Loading