Select Page

Večer posvećena “Rodijaku”_ Tko još zna za Petra Miloša?

Večer posvećena “Rodijaku”_ Tko još zna za Petra Miloša?

HKZ Troplet je u okviru Tropletovih dana kulture 2015 priredila večer posvećenu pokojnom književniku i novinaru Petru Milošu na Maloj sceni HNK Mostar. Ponosni smo što smo na ovaj način odali počast našem velikanu pisane (i izgovorene) riječi.

Posebno puno nam znači dolazak supruge pokojnog Petra, gospođa Matija Katica, koja je došla iz Duvna samo kako bi nazočila ovoj večeri. Ta skromna i samozatajna žena je neprimjetno ušla u gledalište, pa nismo imali prigodu javno ju pozdraviti. Primijetili smo je i pozdravili tek poslije predstave i zahvalili na dolasku što činimo i na ovaj način.Uvodničari, Marko Tokić i Ivan Baković, su nadahnuto govorili o Petru, njegovom životu i djelu.

petar-07-e1447842440334

Ivan Baković je rekao nekoliko impresija o Petru i pročitao par odlomaka iz njegovih pisanih djela. Marko Tokić je na veoma lijep način predstavio Petrov životopis, te govorio o Petru – novinaru, književniku i čoviku (njegovo izlaganje donosimo na kraju teksta).Glumci Miro Barnjak i Velimir Pšeničnik-Njirić su na maestralan način odigrali predstavu Petra Miloša „Rodijaci“ te nasmijali i oduševili gledateljstvo.

Večer je protekla u zaista izuzetno lijepoj i emotivnoj atmosferi, ali na žalost s malim brojem posjetitelja.

Poskok.info

OGLASI

Loading