Select Page

Večeras u Viru mons. Ratko Perić i predstavljanje dvije monografije o Viru

Večeras u Viru mons. Ratko Perić i predstavljanje dvije monografije o Viru

Župa sv. Jure u Viru u petak 23. travnja slavi 150. obljetnicu osnutka župe. Za ovaj veliki događaj, župa se priprema duhovno, kroz devetnicu. Devetnice započinju u 18 sati i nude zanimljive teme kroz homilije svetih misa. Tako večeras u 18 sati sveto misno slavlje predvodit će mostarsko – duvanjski biskup u miru, monsinjor Ratko Perić.

Nakon svete mise u župnoj crkvi bit će predstavljene dvije monografije koje su urađene povodom 150. obljetnice osnutka župe svetog Jure u Viru. Prvu monografiju napisao je fra Robert Jolić i nosi naziv „Sto pedeset godina župe Vir kod Posušja“, a ona govori o povijesti župe Vir od njezina osnutka do danas.

Drugu monografiju je napisao nekadašnji virski župnik, don Ilija Drmić. Naziv monografije je „Ljetopis – pisan srcem. Župa Vir 50 godina u crkvenom i društvenom mediju“. U ovoj monografiji su članci zadnjih 50 godina ove župe u crkvenom i društvenom tisku, od prvoga članka što ga je napisao don Tadija Pavlović 1971. god. i objavljen je u prvom broju tada novopokrenutoga lista Naša ognjišta, zatim raznih autora u drugim listovima, a pogotovo u listu Crkva na kamenu u kojem je djelovao i don Ilija dugi niz godina i pisao o ovoj župi.

Večeras će biti prilika i kupiti monografije po promotivnim cijenama od 50 maraka.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading