Select Page

Večernjakov pečat Frani Oreču, neumornom čuvaru simbola “kršnog” naroda – hercegovačkog kamena

Večernjakov pečat Frani Oreču, neumornom čuvaru simbola “kršnog” naroda – hercegovačkog kamena

Laureata za uspjeh godine u kategoriji Ponos BiH na crvenom je tepihu ispred Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru, na jednoj od “otvorenih” pozornica ovogodišnjega izbora Osobe godine, proglasio Željko Andrijanić, izvršni direktor Večernjakova pečata.

– Dobro večer svima. Čast mi je i zadovoljstvo otvoriti ovu pobjedničku večer i proglasiti pobjednika u kategoriji Ponos BiH za uspjeh, a to je čovjek s kamena i od kamena: Frano Oreč.

Frano Oreč hercegovački je kamen znanstveno obradio, istražuje ga više od 50 godina. Inženjer je rudarstva, predsjednik Udruge “Zvuk kamena” iz Posušja, neumorni čuvar hercegovačkog kamena i kamene baštine. Zahvaljujući njemu simbol Hercegovine ugrađen u brojne spomenike i zgrade svjetskih metropola poput spomenika ispred zgrade UN-a u New Yorku te zgrade i Bečke opere

– Poštovani, sve vas pozdravljam s velikim zadovoljstvom. Velika mi je čast, veliko mi je zadovoljstvo primiti ovo priznanje i velika zahvala Večernjem listu i svima onima koji su dali podršku mome radu. Nadam se da ćemo nastaviti ovaj rad u najboljem stilu i da ćemo završiti ono što smo planirali. Zahvaljujem i svojoj obitelji i neka nam svima bude ugodno i veselo u ovom času. Hvala lijepa – kazao je Frano Oreč u obraćanju iz Mostara auditoriju Večernjakova pečata.

VL

OGLASI

Loading