Select Page

VELIKA AKCIJA SIPA-e: Uhićeno šest osoba zbog krijumičarenja migranata

VELIKA AKCIJA SIPA-e: Uhićeno šest osoba zbog krijumičarenja migranata

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici SIPA od ranih jutarnjih sati na području Bihaća i okoline vrše lišenja slobode i pretrese osoba, osumnjičenih za krijumčarenje ilegalnih migranata.

Akcija je usmjerena na ukupno šest osoba, osumnjičenih da su duži vremenski period, na području Bihaća, vršili nezakonit transport, skrivanje, smještanje i prebacivanje ilegalnih migranata preko granice BiH, čime su ostvarivali nezakonitu imovinsku korist.

Osobe koje su pod istragom osumnjičene su da su dulji vremenski period, kao organizirana skupina, dolazile u kontakt s osobama koje kao ilegalni migranti borave u BiH, nakon čega su te osobe iz različitih krajeva BiH, za novčanu korist, tajno prevozili i smještali na području Bihaća i okolice, a nakon toga čekali pogodan trenutak za njihovo ilegalno prevođenje, izvan graničnih prijelaza na područje Hrvatske, kako bi im omogućili dalje kretanje ka zemljama EU. U ovom predmetu, SIPA i Tužiteljstvo BiH proveli su istragu te prikupili dokaze da su osumnjičeni na ovaj način vršili kaznena djela uz sticanje veće imovinske koristi. Nakon izvršenih lišenja slobode i pretresa, osumnjičeni će prema instrukcijama postupajućeg tužitelja biti predati na dalje procesuiranje, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Abcportal.info

OGLASI

Loading