Select Page

Veliki uspjeh posuške glazbene škole

Veliki uspjeh posuške glazbene škole

Natjecanje učenika i studenata glazbe iz Federacije BiH , RS-a i Republike Hrvatske, ove godine okupilo je preko 1000 mladih glazbenika u oko 250 ansambala i orkestara.

Natjecanje se održalo u Novom Travniku i Travniku na ukupno šest lokacija, i trajalo je četiri dana, od 16. do 20. travnja.

Najbolji učenici i studenti glazbe iz 40-ak škola i glazbenih akademija su predstavili svoj rad, rad nastavnika i učitelja svoje škole.

received_10211860468567057

Osnovna glazbena škola „Posušje“ na natjecanje je prijavila ukupno 8 ansambala u kategoriji glasovira/klavira četveroručno, ukupno 6 ansambala raspoređenih prema uzrastima i razredima, zatim puhački ansambl – duet flauta i u kategoriji gitarski ansambli – jedan duet gitara. Već po tradiciji učenici naše škole su na natjecanje otišli vrlo dobro pripremljeni te su i ostvarili vrlo dobar rezultat.

Učenici OGŠ Posušje su osvojili dvije prve nagrade, dvije druge, četiri treće nagrade.

Nagrađeni ansambli:

Luka Brkan i Luka Žulj u klasi prof. Ivice Čondrića osvojili su I nagradu – gitarski ansambli I kategorija. Luka i Luka su osvojili i najveći broj bodova od svih kandidata tako da su i apsolutni prvaci BiH, odnosno ovoga natjecanja u I kategoriji.

Lucija Jukić i Darija Rezo u klasi prof. Kristine Boras i Marka Palamete, uz pomoć prof. Ana Marije Milićević osvojili su I nagradu u klavirskim ansamblima u I kategoriji, a to su I i II razredi glazbenih škola.

Lucija Krsmanović i Paola Ramljak u klasi prof Kristine Boras su osvojili II nagradu klavirski ansambli, a Petra Vranjković i Sara Protrka, također u klasi prof Kristine Boras su osvojile III nagradu u kategoriji glasovir četveroručno

Ana Ćesić i Manda Pekas u klasi prof. Ana Marije Milićević i Antonije Pešorda, učenice III razreda osvojile su II nagradu u II kategoriji – klavirski ansambli.

Luka Penava IV razred i Adama Galić V razred u klasi prof. Ivana Radoša, osvojili su III nagradu – klavirski ansambli

Karla Begić i Mirta Pekas učenice V razreda, u klasi prof. Ana Marije Milićević i Antonije Pešorda, osvojile su III nagradu u III kategoriji klavirskih ansambala

received_10211860469207073

Ana Širić V razred i Vanessa Erceg VI razred, duet flauta, u klasi nast Jelene Mandić, puhački ansambli II kategorija, osvojile su III nagradu.

“Već petnasestak godina sudjelujemo na različitim natjecanjima gdje se naši učenici upoznaju sa mladim glazbenicima iz drugih škola. Značaj ovakvih natjecanja je u promociji glazbe kao univerzalnog jezika koji povezuje ljude cijeloga svijeta. „Glazba je zvonka radost“, rekli bi pjesnici. U Ova četiri dana Travnik i Novi Travnik su bili centar „zvonke radosti“. Bilo je radosti, bilo je i suza, kada se negdje pogriješi neki ton, bilo je i treme pred nastup, ali kada sve saberemo natjecenje je pokazalo da se u našoj maloj, jednoj od najmanjih škola u BiH, vrijedno radi. Ekipa sastavljena od mladih, a i onih starijih iskusnih učitelja je pokazala da radimo po pravilima struke, i da su naši učenici u dobrim rukama, rekao bih da imamo dobitnu kombinaciju. Kada 16 učenika iz male škole ode na najjače natjecanje u državi onda slobodno možemo raći da su svi pobjednici, i učenici i učitelji”, istaknuo je ravnatelj Osnovne glazbene škole „Posušje“ prof. Ljubo Begić.

Vecernji.ba

OGLASI

Loading