Select Page

Veteranima HŠK Posušje treće mjesto u Koprivnici

Veteranima HŠK Posušje treće mjesto u Koprivnici

Veterani NK Romantičara iz Koprivnice organizirali su povodom Dana državnostina Republike Hrvatske 18. po redu Međunarodni nogometni turnir na kojem su uz njih još sudjelovali i veterani Hšk Posušja, Nk Koprivnice i veterani Udruge hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata (UHDDR) koji su na kraju i osvojili turnir.

Posušane su nakon napornog putovanja u prekrasnom ljetnikovcu na vrhu pitoreksnog zelenog brega, dočekali gostoljubivi Koprivničani. Nakon zdravice (žesticom) i nekoliko lijepih riječi dobrodošlice, domaćini su ponudili svu raskoš podravske kuhinje, kvalitetnog crnog i bijelog vina, kojima Posušani ni pored dobre volje nisu mogli odoljeti.

Jelo se i pilo domovini u čast, druženju koje je slijedilo, a posebno večernjoj nogometnoj utakmici koju je hrvatska reprezentacija igrala u osmini finala Evropskog prvenstva protiv Portugala u Francuskoj.

Turnir kao turnir, igra i natjecanje bez tenzija, pravo veteransko druženje, vrijeme koje je trebalo provesti u igri i zabavi do glavnog događaja koji je sljedio na večer u 21 sat.

Ishod i razočarenje nakon utakmice hrvatske repke svima je dobro poznat, tješimo se da vrijeme liječi sve (neke rane dugo zacijeljuju) – zato tek usput spomenut ćemo nekoliko pojedinosti sa ovog prekrasnog turnira.

U polufinalnim susretima snage su odmjerili Romantičari i Koprivnica te UHDDR i veterani Posušja. Iako je u prvom susretu Koprivnica pogotkom Ramljaka povela s 1:0, Romantičari, pod vodstvom karizmatičnog trenera Paje Orlovića, su uspjeli preokrenuti rezultat te su se s 1:2 plasirali u finale. Strijelci su bili Goran Volf i Igor Lončarek. U drugoj polufinalnoj utakmici UHDDR je svladala Posušje s 1:0 pogotkom Saše Lončareka.

Nakon polufinala krenula je borba za medalje. U susretu za treće mjesto i broncu, golovima Knezovića i Ćorića, Posušani su slavili s 2:0 protiv Koprivnice. Ovogodišnji naslov osvojila je UHDDR koja je u finalu svladala Romantičare s 4:2. Posebno raspoložen bio je još jednom Saša Lončarek koji je postigao hattrick, a još jedan pogodak za udrugu zabio je Vlado Dragosavljević. Počasne pogotke za domaćina turnira postigli su Dražen Fusić i Goran Volf.

Veterani HŠK Posušja ovim putem se zahvaljuju svojim sportskim prijateljim NK Romantičarima iz Koprivnice na lijepom i srdačnom dočeku, te najavljuju novi susret prijateljstva 12. kolovoza ove godine na turniru „Ivice Miloša“ u Posušju.

Posušje net. Mladen Bešlić

OGLASI

Loading