Select Page

VIDEO: Prvi SNIJEG na Blidinju privukao veliki broj domaćih i stranih gostiju

VIDEO: Prvi SNIJEG na Blidinju privukao veliki broj domaćih i stranih gostiju

Prvi veći snijeg u BiH napadao je ovog vikenda. Iako je kraj prvog mjeseca snježni pokrivač napokon je prekrio Park prirode Blidinje. Na Risovcu je danas bila ekipa RTV Herceg-Bosne koja je napravila TV prilog.

Danas je radila samo mala staza, a pored skijaša ljubitelji snijega mogli su uživati u laganim šetnjama, grudanju, sanjkanju, pravljenju snjegovića i u bogatoj gastro ponudi.

  • Očekivano je po prognozama palo dovoljno snijega. Od ove sezone očekujem tek ono najbolje. Bilo bi idealno da je snijeg pao u 12 mjesecu, ali nadamo se kako će sada ostati na zemlji barem do trećeg ili četvrtog mjeseca., kazao je Tomislav Zelenika.
  • Imamo preko metar snijega. Užurbano radimo kako bismo osposobili skijalište. Staze su u dosta dobrom stanju, a mala vučnica je u funkciji, rekao je Ivan Rezo voditelj skijališta.

Brojni domaći gosti, kao i oni koji su došli preko granice današnji dan su odlučili provesti s obitelji u Parku prirode Blidinje.

  • S obitelji smo došli malo prošetati, uživati u snijegu i hrani. Došli smo na jedan dan. Vrijeme je super, izjavio je Mladen iz Posušja.

Brojni gosti bili su i iz Hrvatske. A među njima i Maja iz Dubrovnika.

  • Lijepo nam je bilo. Dolazimo iz Konavala. Nadam se kako ćemo se sigurno vratiti kuči.

Snježni pokrivač je ipak najviše razveselio one najmlađe. Zajedno sa snijegom koji je napokon počeo padati, popunjavaju se i smještajni kapaciteti. A ako je suditi po danas viđenom, nastaviti će se popunjavati i u narednim danima.

  • Što se tiče kapaciteta još uvijek ima slobodnog smještaja. Dakle, ljudi mogu doći. Ceste bi trebale u sljedećim danima biit i prohodnije tako da očekujemo povećan broj turista, zaključuje Zelenika.

Danas su slike s Blidinja govorile više od tisuću riječi. Ova snježna idila se ne može opisati riječima. Stoga, svakako dođite i uživajte u ljepotama koje nudi Park prirode Blidinje.

Pogledajte prilog:

OGLASI

Loading