Select Page

Vikend Ana-Marije Begić!

Vikend Ana-Marije Begić!

Posuški košarkaši, a posebno košarkašice koji svoje plaće na parketima zarađuju izvan nase Općine i po Europi odigrali su odlične utakmice u svojim klubovima.

Ana-Marija Begić je u derbi utakmici švedskog prvenstva protiv Alvika u pobjedi njenog Udominate Basketa 89:72 bila najbolji pojedinac. Begić je za 22:53 minuta igre postigla je 22 koša. Opet je ostvarila double-double učinak (12 skokova), a imala je još 1 asistenciju, 1 ukradenu i 3 izgubljene lopte. Stigla je jednom blokirati protivnički šut. Udominate je ovom pobjedom izbio na čelo ljestvice prve švedske lige, a Ana-Marija Begić je Top 5 švedskog prvenstva po skokovima (10.5)

Vrlo dobar vikend je i iza druge Posušanke Andree Marić u slavlju Cinkarne Celje u gostima kod Konjica. Marić je igrala 31 minut i za to vrijeme postigla 18 koševa, imala je 8 skokova, 1 asistenciju, 3 blokade i 4 izgubljene lopte. Cinkarna je bez poraza prva u slovenskom prvenstvu, a Marić je Top 2 slovenske lige kao strijelac (17 koševa po utakmici), Top 1 po skokovima (11.8) i Top 2 po blokadama (1.8).

Ovo je svakako vjetar u leđa Begić i Marić pred kojima su kvalifikacijske utakmice reprezentacije Hrvatske, u drugom krugu protiv Makedonije i Švedske u gostima.

Košarkaši Zrinjskog upisali su novu pobjedu u prvenstvu BiH. Plemići su u posljednjem susretu 17. kola pobijedili tuzlansku Slobodu sa 85:69. Marko Ramljak je za nešto više od 25 minuta na parketu postigao 9 koševa, 6 skokova, 2 asistencije, 2 ukradene lopte i 1 blokadu.

Potajno su se košarkaši Širokoga nadali pobjedi na gostovanju u Kaknju, a priželjkivano su i ostvarili zabilježivši veliku 82:80 pobjedu, ukupno devetu u tekućoj sezoni čime su napravili još jedan veliki korak ka plasmanu u Ligu 6 za prvaka, a na ovaj način su ujedno uzvratili Kakanjcima za poraz na Pecari u njihovoj prvoj međusobnoj utakmici ove sezone. Zapažen nastup je imao Markus Lončar koji je u posljednjim minutama utakmice imao mirnu ruku sa slobodnih bacanja.

Posušje.net/Ženska košarka

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading