Select Page

Violeta kupila hotel Grude

Violeta kupila hotel Grude

Hotel Grude prodat je kompaniji Violeta koja će investirati u njegovu obnovu, saznaje BiznisInfo.

Ovu informaciju za BiznisInfo potvrdio je direktor Agencije za privatizaciju Zapadnohercegovačke županije Ante Markić.

– Hotel Grude je prodat kompaniji Violeta, ugovor je potpisan u 8. mjesecu, sada se čeka da se u sudskim registrima izvrše pormjene i provede ta procedura, tako da mi to i službeno evidentiramo – kazao nam je Markić.

Prema njegovim riječima, kupac se ugovorom obavezao na ulaganja u roku 3 godine.

– Hotel je izgrađen prije 40 godina pa će najvjerovatnije trebati biti srušen pa u potpunosti ponovo izgrađen, ali to pitajte njih kao investitora, mi smo samo posrednik – istakao je naš sagovornik.

S druge strane, iz kompanije Violeta nisu željeli govoriti o ovome.

– Trenutno Vam nismo u mogućnosti odgovoriti na ovo pitanje. Svakako se možemo čuti uskoro kada budemo imali konkretne informacije – kazala nam je Silvija Tica iz Odjela marketinga Violete.

Kako saznajemo, početna cijena pri kupovini bila je 316.848 KM. No, obaveza investitora je da u objekat u naredne tri godine uloži 8 miliona maraka.

Riječ je o devastiranom objektu u centru Gruda koji je posljednjih godina bio ruglo grada, pa se s nestrpljenjem čekao investitor koji će ga obnoviti.

Hotel je najpoznatiji po tome što su u njemu donesene mnoge bitne, povijesne odluke. Između ostalog, kako su ranije izvještavali mediji, na tom mjestu je 18. studenog 1991. godine utemeljena Hrvatska zajednica Herceg-Bosna.

Stoga su braniteljske udruge inzistirale na njegovoj obnovi i tražila da na tom mjestu bude i muzej.

Inače, vlasnik Violete Petar Ćorluka već ima hotel Colors Inn u Sarajevu, a nedavno je započeo i s investicijama u Hrvatskoj kada je riječ o ovoj vrsti biznisa.

BiznisInfo.ba

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading