Select Page

Vir: Počinju trodnevnice u susret sv. Juri

Vir: Počinju trodnevnice u susret sv. Juri

Blagdan svetog Jure i spomendan svoga zaštitnika župa Vir u Posušju slavi u subotu 23. travnja. Svečano misno slavlje u 11 sati na sam blagdan će predvoditi uz koncelebraciju drugih svećenika don Mate Pehar, župnik župe Sutina iz Posušja. Za svetom misom pjevat će župni zbor župe sv. Jure Vir.

Župa Vir se za blagdan priprema svetim misama trodnevnicama koje počinju u srijedu, 20. travnja. Svete mise trodnevnice počinju u 18 sati. Prve večeri trodnevnice, sveto misno slavlje će predmoliti fra Rober Pejičić, župnik vikar iz župe Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije iz Posušja. Liturgijsko pjevanje će upriličiti klapa Grga iz Posušja.

Drugu večer trodnevnice, u četvrtak, 21. travnja sveto misno slavlje i klanjanje će predmoliti don Ivan Turudić iz župe svetoga Ivana Apostola i Evanđelista iz Mostara. Liturgijsko pjevanje će upriličiti zbor mladih iz župe Vir.

Treću večer trodnevnice i uočnicu na čast sv. Jure u petak 22. travnja će predmoliti fra Valentin Vokoja, župnik župe Posuški Gradac. Liturgijsko pjevanje ove svete mise upriličit će mladi iz župe Gradac.

Iz župe u Viru pozivaju vjernike iz župa, ali i okolice na proslavu blagdana sv. Jure. I ove godine Radio Posušje izravno prenosi svečanu svetu misu povodom blagdana zaštitnika župe Vir.

Radioposusje.ba (Z. Pišković)

OGLASI

Loading